Cultura

Carles Guerra serà el comissari de la pròxima edició de la Primavera Fotogràfica

Se celebrarà els mesos d'abril i maig del 2004

query_builder   25 juliol 2003 10:46

event_note Nota de premsa

Carles Guerra serà el comissari de la pròxima edició de la Primavera Fotogràfica

Se celebrarà els mesos d'abril i maig del 2004

L’artista, curador i crític Carles Guerra serà el comissari de la dotzena edició de la biennal internacional Primavera Fotogràfica, organitzada pel Departament de Cultura, que tindrà lloc els mesos d’abril i maig del 2004. Carles Guerra substitueix David Balsells, que n’ha estat director des de la quarta edició, l’any 1988, i que ha deixat el càrrec per dedicar-se plenament al departament de fotografia del Museu Nacional d’Art de Catalunya, del qual és conservador.

Carles Guerra (Amposta, 1965) és artista, crític d’art i curador independent. Ha estudiat a la Universitat de Barcelona i a The New School for Social Research de Nova York. Des que l’any 1996 rebé una beca Fullbright passà a formar part del grup d’estudis sobre televisualitat del Media Studies Program de la New School. Ha estat curador d’Art & Language in Practice (Fundació Antoni Tàpies, 1999) i Deixar de fer una exposició. Perejaume (MACBA, 1999). Ha organitzat les jornades sobre Cultura visual, política de reconeixement i educació a la Fundació "la Caixa" (1999) i De pressa! Representacions de la infantesa (2001). També ha organitzat el Fòrum Quam-00 (2000) dedicat a debatre els nous models de producció en l’art contemporani. A més, col·labora amb diferents mitjans de comunicació i és professor del Postgrau d’Estudis de Cultura Visual a la Universitat de Barcelona i del Màster de Comunicació i Crítica d’Art de la Universitat de Girona. Actualment presenta al CCCB Després de la notícia, una exposició que recull noves pràctiques documentals i visuals.

La Primavera Fotogràfica va ser creada el 1982 pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per iniciativa d’un grup de fotògrafs i galeristes catalans amb l’objectiu de promoure la fotografia com a fet cultural. La biennal ha esdevingut, al llarg d’aquests vint anys, el punt de trobada de la fotografia de creació i ha assolit prestigi internacional. Aplega múltiples iniciatives de procedència pública o privada -com museus, espais culturals o galeries- i la seva programació inclou exposicions històriques, d’autors contemporanis i d’artistes emergents. L’anterior edició, l’any 2002, va comptar amb la participació de 500 fotògrafs en un total de 184 exposicions distribuïdes en 40 municipis de Catalunya.

 La dotzena edició de la Primavera Fotogràfica es planteja mantenir el seu abast territorial i la convocatòria oberta a exposicions relacionades amb la fotografia i la imatge, però introduirà novetats respecte a les edicions anteriors, com ara la programació d’un esdeveniment que, concentrat en un espai i unes dates, presentarà diferents formats d’imatge fixa i en moviment. Un nou marc en el qual la imatge no serà exposada sinó presentada en una dimensió més espectacular i que, amb la intervenció d’autors i crítics,  permetrà generar un context de discussions i debats i  recrear els processos de significació de la imatge.

Barcelona, 25 de juliol de 2003

1  

Imatges

Carles Guerra

Carles Guerra 275

`