Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Grau assegura que el Grup Pascual es planteja invertir en un indret proper a l'Eix Transversal

query_builder   25 abril 2003 14:09

event_note Nota de premsa

Grau assegura que el Grup Pascual es planteja invertir en un indret proper a l'Eix Transversal

Així mateix ha assegurat que les negociacions en ferm seran a partir del 26 de maig, una vegada finalitzades les eleccions municipals

 El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, ha assegurat avui que després de diversos contactes amb el Grup Pascual, aquest ha anunciat que es planteja invertir a Catalunya en un indret proper a l’Eix Transversal, descartant així, una possible inversió a la demarcació de Lleida.

Grau ha explicat que aquesta decisió inicial del Grup làctic burgalès es planteja per qüestions logístiques i de transport i que dóna més possibilitats a les demarcacions de Barcelona i Girona. D’altra banda, el responsable del DARP també ha explicat que un total de 25 ajuntaments de tot Catalunya s’han ofert per acollir aquesta inversió del Grup Pascual.

Així mateix, el responsable de l’Administració agrària de Catalunya, ha assegurat que les negociacions en ferm que decidiran definitivament el lloc i quin tipus d’inversió farà el Grup Pascual, s’iniciaran a partir del proper dia 26 de maig, una vegada finalitzades les eleccions municipals.

El conseller, que ha fet aquestes declaracions avui a Mollerussa, en el decurs de la visita que ha fet al segon Saló d’Empreses especialitzades en Vaquí i el Concurs Nacional de Vaca Frisona, també ha assegurat que actualment el sector lleter viu un moment de caiguda de preus a moltes zones de la Unió Europea, per l’excés de producció i l’entrada de llet responent als tractats internacionals.

En aquest sentit, Grau ha assegurat que des del DARP s’ha demanat diverses vegades a la indústria làctia que tingui sensibilitat a l’hora d’establir els preus de la llet i, que aquest es recuperin el més aviat possible per tal d’evitar preus que ara són molt baixos. Grau ha dit que el sector lleter català és estratègic i potent per a la producció agrària de Catalunya, ja que té una bona qualitat i és altament professionalitzat. Segons el conseller el sector a Catalunya ha fet un gran esforç d’innovació i modernització amb la incorporació de gent molt jove que actualment està al front de les explotacions ramaderes.

 Barcelona, 25 d’abril de 2003

1  

Imatges

Fotografia del conseller Grau al Concurs Nacional de Vaca Frisona

Fotografia del conseller Grau al Concurs Nacional de Vaca Frisona 99