Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El conseller Grau ha presentant avui El gran llibre de la fruita dolça de Josep Lladonosa, al Mercat de la Boqueria

query_builder   5 novembre 2002 20:19

event_note Nota de premsa

El conseller Grau ha presentant avui El gran llibre de la fruita dolça de Josep Lladonosa, al Mercat de la Boqueria

Aquest llibre té com a objectiu principal presentar el panorama de la fruita dolça al nostre país i alhora, explicar quin ús se’n pot fer a la cuina

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, ha presentat avui dimarts, dia 5 de novembre, el llibre El gran llibre de la fruita dolça de Josep Lladonosa al Mercat de la Boqueria.

El gran llibre de la fruita dolça té com a objectiu principal presentar el panorama de la nostra fruita dolça i alhora, explicar quin ús se’n pot fer a la cuina. A més, al llibre apareixen més de cent plats – primers, segons i tercers- on la fruita hi té un paper decisiu. Algunes són receptes sorgides de la tradició culinària, altres pertanyen a l’escola més refinada de la cuina internacional i, un tercer bloc són d’elaboració pròpia de l’autor del llibre.

El conseller Grau ha destacat que " aquest llibre és un tractat de cuina ja que  explica les varietats i els cultius de la fruita dolça de Catalunya" . A més a més, el conseller ha recordat que " el sector de la fruita dolça té dificultats però, que és un sectors més importants del camp català, atesa la gran varietat i riquesa".

Per altra banda, Josep Lladonosa ha explicat que " el llibre el dedicava als pagesos ja que aquests li van traspassar el respecte que cal tenir envers aquest col·lectiu i a l’agricultura". Lladonosa ha afirmat que "la seva universitat havia estat el camp, ja que va ser allà on va conèixer els productes de la nostra terra".

Josep Lladonosa és autor de tretze llibres, entre els quals destaquen La cuina medieval catalana, El gran llibre de la cuina catalana, La cuina dels arrossos o La cuina dels grans mestres. Ha rebut guardons com el Premio Nacional de Gastronomia (1980) i la medalla del Mèrit Gastronòmic de la Federació Catalana d’Associacions Professionals d’Hostaleria (2000).

Barcelona, 5 de novembre de 2002

1  

Imatges

2328.jpg

2328.jpg 1314