Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El conseller Grau crida al sector porcí a ser competitiu per afrontar el futur

query_builder   8 novembre 2002 18:25

event_note Nota de premsa

El conseller Grau crida al sector porcí a ser competitiu per afrontar el futur

El màxim responsable de l’Administració agrària catalana ha presentat avui a Lleida el llibre Normativa Comunitaria en Protección y Bienestar Animal. Influencias sobre el Sector Porcino Europeo de Luis F. Gosálvez

El conseller d’Agricultura, Josep Grau, ha presentant avui divendres, dia 8 de novembre, el llibre Normativa Comunitaria en Protección y Bienestar Animal. Influencias sobre el Sector Porcino Europeo del catedràtic de reproducció animal de la UdL Luis F. Gosálvez, a Lleida.

Aquest llibre, és el resultat de la Reunió Porcina celebrada entre la Universitat de Lleida i la Fira de Mollerussa, en el marc de la Fira de Sant Josep de Mollerussa d’aquest any, on es van sotmetre a debat temes que directa o indirectament afectaven el sector porcí, com la sanitat, benestar  animal, medi ambient i qualitat. Del llibre es desprèn que el sector porcí català ha de fer front a la noves exigències per no perdre la competitivitat a nivell internacional, però també, cal tenir en compte que determinades normatives europees responen més a interessos econòmics que no pas a preocupacions del benestar animal. El llibre també reflexa que els estàndards d’exigència europeus haurien de ser també requerits als tercers països.

En aquest sentit, el conseller Grau ha assegurat que el treball presentat pel professor Luis F. Gosálvez de la UdL serà molt útil pel sector porcí tant de Catalunya com de la resta de l’Estat. Per altra banda, el responsable del DARP ha recordat que el sector porcí ha estat clau pel desenvolupament econòmic de moltes comarques del territori de Catalunya i ha afegit que “les explotacions ramaderes de bestiar porcí han contribuït a l’assentament de la població en algunes comarques que no haurien pogut sobreviure només amb les altres activitats agràries que s’hi desenvolupen”.

Grau ha explicat també que el sector porcí és el primer sector agrari de Catalunya i que per aquest motiu, i gràcies a tot aquests estudis com el del professor Gosálvez que analitzen les directrius comunitàries i les seves aplicacions sobre els sectors productius, “el sector ha de ser capaç d’aprofitar-ho per tal de convertir-se en un sector prou competitiu, autosuficient i sostenible per poder afrontar els reptes de futur”. 

Barcelona, 8 de novembre de 2002

1  

Imatges

Fotografia del conseller Grau

Fotografia del conseller Grau 220