Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Avui s'ha presentat el primer Diccionari de Veterinària en llengua catalana en el marc de la Fira Expoaviga

query_builder   7 novembre 2002 16:48

event_note Nota de premsa

Avui s'ha presentat el primer Diccionari de Veterinària en llengua catalana en el marc de la Fira Expoaviga

També s’han lliurat els Guardons del 1er Premi EXPOAVIGA de Periodisme que té com a objectiu reconèixer el treball fet per la premsa especialitzada en temes ramaders

El director general de Producció Agrària i Innovació Rural del DARP, Xavier Coll, ha presidit els dos actes

El director general de Producció Agrària i Innovació Rural, Xavier Coll, ha presidit avui dijous, dia 7 de novembre, la presentació del primer Diccionari de Veterinària i Ramaderia en llengua catalana  i el lliurament dels Guardons del 1er Premi EXPOAVIGA de Periodisme acompanyat del director general de Política Lingüística, Lluís Jou.

El Diccionari de Veterinària i Ramaderia, inclou més de 6000 termes catalans amb definicions i equivalències en castellà, francès i anglès, relatius a disciplines de la veterinària (fisiologia dels animals, malalties que els afecten, clínica animal i inspecció veterinària de granges i escorxadors). També s’hi inclouen mots sobre altres àrees relacionades, com la genètica, la bromatologia i la ramaderia. El diccionari ha estat editat pel Centre de Terminologia (TERMCAT) – que s’ha encarregat de la direcció i la coordinació terminològica- juntament amb Enciclopèdia Catalana.

En aquest sentit, el director general de Producció Agrària i Innovació Rural, Xavier Coll, ha destacat que “aquest diccionari és una eina de treball per un país principalment ramader i on el món agrari té una gran importància”. Coll també ha afirmat que el Diccionari de Veterinària i Ramaderia “inclou termes innovadors de tecnologia agroramadera i per tant, és un diccionari molt novedos en aquest aspecte”.

Per altra banda, una de les novetats de l’edició d’enguany d’EXPOAVIGA és el 1er Premi EXPOAVIGA de Periodisme. Aquest  guardó ha estat convocat per la Fira de Barcelona per a reconèixer el treball fet per la premsa especialitzada en temes ramaders. El premi es divideix en dues categories: a) millor notícia o reportatge sobre la ramaderia i agroalimentació i b) millor tractament de la informació d’EXPOAVIGA.

En aquest sentit, el guanyador de la categoria A ha estat el diari El 9 Nou pel seguiment informatiu sobre el sector porcí en el decurs de la Pesta Porcina Clàssica (PPC), mentre que la revista Entre Camps i Animals ha estat la finalista de la categoria A amb un treball d’investigació sobre inseminació artificial. Pel que fa a la categoria B, el guanyador ha estat la revista Mundo Ganadero amb un reportatge sobre EXPOAVIGA, mentre que els finalistes en aquesta categoria han estat les revistes Alveitar i Veterinaris del Col.legi de Veterinaris de Catalunya.

Durant l’acte de lliurament dels guardons del 1er Premi EXPOAVIGA de Periodisme, el director general de Producció Agrària i Innovació Rural del DARP, Xavier Coll, ha destacat que “el paper de la premsa té una gran importància en la societat i sobretot en el món rural la premsa especialitzada és vital per potenciar el sector agrícola i ramader”.

A l’acte, a més del director general de Producció Agrària i Innovació Rural del DARP, Xavier Coll, també hi ha assistit Alberto San Gabriel, president del Comitè organitzador Expoaviga 2002, Antoni Cambredó, director d’Expoaviga 2002, Francesc Cabana, president de la Fundació Catalana i patró de la Fundació Enciclopèdia Catalana i, Josep Oriol Comas, vicepresident de la Fundació Agrícola Catalana.

Barcelona, 7 de novembre de 2002

1  

Imatges

Fotografia presentació primer diccionari de veterinària en llengua catalana

Fotografia presentació primer diccionari de veterinària en llengua catalana 60