Treball, Afers Socials i Famílies

El Govern de la Generalitat vol que el 2003 sigui clau per millorar la integració de les persones amb discapacitat [Actualitzada]

Avui s'ha constituït la Comissió Catalana per a la commemoració de l'Any Europeu de les Persones amb Discapacitat

query_builder   4 desembre 2002 17:21

event_note Nota de premsa

El Govern de la Generalitat vol que el 2003 sigui clau per millorar la integració de les persones amb discapacitat [Actualitzada]

Avui s'ha constituït la Comissió Catalana per a la commemoració de l'Any Europeu de les Persones amb Discapacitat

El conseller en cap de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat avui que l’any 2003, l’Any Europeu de les Persones amb Discapacitat, s’han d’universalitzar determinats serveis per a les persones amb discapacitat del nostre país i s’ha de contribuir a sensibilitzar al conjunt de la societat envers aquest tema. El conseller ha fet aquestes afirmacions durant l’acte de constitució de la Comissió Catalana per al commemoració de l’Any Europeu de les Persones amb Discapacitat, que el presideix, juntament amb la consellera de Benestar i Família, Irene Rigau.

Així mateix, el conseller en cap s’ha compromès a que els diferents departaments del Govern de la Generalitat actuïn de manera conjunta per afavorir les polítiques d’actuació en l’àmbit de la discapacitat.

La consellera Irene Rigau ha destacat que l’any 2003 ha de ser clau per donar un pas endavant que permeti aconseguir la plena ciutadania de les persones amb discapacitat, és a dir, que puguin exercir tots els seus drets i disposin d’igualtat d’oportunitats.

La consellera de Benestar i Família ha afegit que cal avançar en la reflexió i el debat sobre aquest tema, s’ha de millorar la col·laboració entre totes les parts implicades i s’ha de potenciar la recerca sobre necessitats de les famílies i la formació específica a les escoles.

A Catalunya hi ha 134.285 persones amb un grau de discapacitat del 33% al 65%, i 111.658 persones amb un grau de discapacitat superior al 65%. D’aquest un 60,3% són físics, un 13,8% psíquics, 13,2 % malalts mentals, 8,5% visuals i 3,9% auditius.

L’Any Europeu de les Persones amb Discapacitat, a Catalunya té com a objectius sensibilitzar l’opinió pública sobre el dret de les persones amb discapacitat a veure’s protegides davant de la discriminació que pateixen; fomentar la reflexió sobre les mesures necessàries per promoure la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat; promoure l’intercanvi d’experiències; transmetre una imatge positiva dels discapacitats i reforçar la cooperació entre totes les parts implicades (governs, interlocutors socials, ONG, serveis socials, el sector privat, el del voluntariat, les entitats socials i les persones discapacitades).

La comissió té com a president Artur Mas, com a vicepresidenta, Irene Rigau i compta amb 15 vocals. En representació de la Generalitat hi ha: Montserrat Cervera, Damià Calvet,  Maria Antonia Biedma,  Maria Teresa Martí,  Pere Solà i Manuel Romero; en representació del Comitè Català de Representants de Minusvàlids (COCARMI), Pere Serra, Pere Badia, Jordi Tudela i Teresa Marfull i representants de reconegut prestigi en aquest camp com són Montserrat Trueta , Francesc Martínez de Foix, Vicenç Creus, Enric Ventura i Pere Rueda.

Barcelona, 4 de desembre de 2002

1  

Fitxers adjunts

Any europeu de les persones amb  discapacitat a Catalunya - 2003

Any europeu de les persones amb discapacitat a Catalunya - 2003
PPT | 644