Empresa i Treball

Pla d'estructuració del sector de la formació no reglada a Catalunya

query_builder   14 febrer 2003 14:17

event_note Nota de premsa

Pla d'estructuració del sector de la formació no reglada a Catalunya

El Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, ha presentat avui el Pla d’estructuració del sector d’ensenyament no reglat per garantir la qualitat en l’ensenyament d’idiomes i restablir la confiança dels consumidors en la professionalitat dels centres de formació.

El Pla està obert a totes les empreses que acceptin i compleixin els requisits de qualitat, supervisió i avaluació que dicti el Consell integrat per la Generalitat, el sector de la formació no reglada i les associacions de consumidors.

El Secretari General d’Afers Laborals i d’Ocupació, Andreu Cruañas, juntament amb el Director General de Consum, Josep Tous, i el president de l’associació de centres d’ensenyaments no reglats, Josep Lluís Pal, han presentat aquest matí el Pla d’estructuració del sector la formació no reglada a Catalunya.

Estructura del Pla

Es constitueix un Consell format per la Direcció General de Consum i la Secretaria d’Afers Laborals i d’Ocupació i, el sector de la formació no reglada. A més d’aglutinar el sector, aquest Consell actuarà com a confederació empresarial majoritària i serà susceptible de negociar amb els sindicats les condicions laborals pròpies del sector.

Amb aquest objectiu, el Consell s’instrumenta en un Comitè ètic, format per la Direcció General de Consum, les associacions de consumidors i el sector que subscriurà un codi ètic i de bones pràctiques, garantint la transparència en la contractació i vigilant la publicitat enganyosa.

L’altre instrument del Consell és el Comitè Autorregulador del sector, format per la Direcció General de Relacions Laborals i els agents socials del sector (sindicats i empresaris).

La seva funció principal és la negociació de les condicions laborals pròpies del sector i la creació d’una marca de Qualitat Formativa mitjançant mesures d’inspecció i auditoria que certifiqui la qualitat de l’ensenyament i garanteixi la confiança dels consumidors.

D’altra banda, la Generalitat i el sector de la formació no reglada assumeixen el compromís de cercar mesures per a la recol·locació dels treballadors que puguin resultar afectats per regulacions d’ocupació o tancament d’altres centres mitjançant la recol.locació entre els centres associats a la nova patronal.

Pel que fa als alumnes afectats pels tancaments d’acadèmies, l’Associació de centres d’ensenyaments no reglats juntament amb la Direcció General de Consum estan treballant en la recol.locació de forma gratuïta per tal de donar continuïtat al seu ensenyament d’idiomes en els centres de l’Associació.

1  

Imatges

2877.jpg

2877.jpg 90