Salut

Presentació i jornada de consens de les Guies de pràctica clínica en càncer-OncoGuies [Actualitzada]

query_builder   21 gener 2003 09:25

event_note Nota de premsa

Presentació i jornada de consens de les Guies de pràctica clínica en càncer-OncoGuies [Actualitzada]

El secretari general del Departament de Sanitat, Ramon Massaguer, presidirà el propvinent dijous, 23 de gener,  a partir de les 15:30h,  la Presentació i la Jornada de Consens de les guies de pràctica clínica en càncer, OncoGuies.

El projecte OncoGuies és una eina que utilitza el Pla Director d’Oncologia amb l’objectiu de desenvolupar mesures de millora en l’atenció del càncer, garantir que els pacients rebin el tractament recomanat pels experts de tot el món involucrats en aquesta malaltia i aconseguir reduir les incerteses i la variabilitat en la pràctica clínica. Aquest projecte ha estat coordinat per l’Agència d’Avaluació de Tecnologia i Recerques Mèdiques, del Departament de Sanitat i Seguretat Social.

 

Durant aquesta primera jornada de consens es presentaran els documents de treball de les guies de pràctica clínica per al tractament de limfomes, de càncer de còlon i recte, càncer de pulmó i càncer de mama. Més de 300 experts en oncologia i d’altres professionals sanitaris en debatran el contingut perquè s’elabori la versió definitiva.

Les OncoGuies han estat elaborades per professionals sanitaris de les comissions de tumors i dels departaments d’oncologia mèdica, hematologia, oncologia radioterapèutica, cirurgia, especialitats - digestiu, endoscòpia, pneumologia, cirurgia toràcica, ginecologia, cirurgia plàstica- i serveis centrals –  anatomia patològica, radiologia i medicina nuclear- dels principals  hospitals de la Xarxa Hospitalària Catalana d’Utilització Pública (XHUP) i entre d’ells l’Institut Català d’Oncologia.

Durant aquest any 2003, es començaran a elaborar 4 OncoGuies més sobre d’altres limfomes, càncer d’ovari, càncer de pròstata i càncer de laringe.

1  

Fitxers adjunts

Programa Onco-Guies

Programa Onco-Guies
DOC | 106