Oficina del President

Maragall anuncia que Juan Carlos Izpisúa serà el director del Centre d'Investigació en Medicina Regenerativa

El president de la Generalitat afirma també que el centre entrarà en funcionament la tardor d'enguany, en unes installacions provisionals

query_builder   15 juliol 2004 17:30

event_note Nota de premsa

Maragall anuncia que Juan Carlos Izpisúa serà el director del Centre d'Investigació en Medicina Regenerativa

El president de la Generalitat afirma també que el centre entrarà en funcionament la tardor d'enguany, en unes installacions provisionals

Aquest migdia, al Palau, s’ha signat el conveni de creació d’aquest centre, amb la presència del president català i la ministra espanyola de Sanitat

Maragall anuncia que Juan Carlos Izpisúa serà el director del Centre d’Investigació en Medicina Regenerativa

• El president de la Generalitat afirma també que el centre entrarà en funcionament la tardor d’enguany, en unes instal•lacions provisionals

• Els governs català i espanyol cofinançaran aquest projecte que té un pressupost de 19 milions d’euros

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, i la ministra de Sanitat i Consum, Elena Salgado, han presidit, aquest migdia, l’acte de signatura del conveni de creació del Centre de Recerca en Medicina Regenerativa de Barcelona (CIMRB), en un acte que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat.  Han signat l’acord la consellera de Salut, Marina Geli, i el director de l’Institut de Salut Carles III, Francisco Gracia Navarro.

Aquest nou centre té una gran rellevància científica ja que a més d’impulsar la investigació en Medicina Regenerativa, permetrà avançar en el desenvolupament de línies cel•lulars a partir de cèl•lules mare embrionàries o adultes, amb l’aplicació que els potencials resultats tindrà per resoldre els problemes de diverses malalties.

En el decurs de l’acte, el president Pasqual Maragall ha anunciat que ahir mateix la consellera de Salut va signar un acord amb el doctor Juan Carlos Izpisúa Belmonte perquè sigui el director científic del centre.

Aquest no ha estat l’únic anunci de Maragall, ja que també ha avançat que el nou centre entrarà en funcionament a la tardor d’aquest any, encara que provisionalment estarà instal•lat en uns locals de la Fundació IAT del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona. És previst que es traslladin a les instal•lacions definitives a final del 2005.

El futur centre disposarà d’uns 2.000 m2 i en ple funcionament tindrà una dotació d’unes 70 persones, entre investigadors i personal de suport.

El conveni que s’ha signat avui preveu una inversió conjunta entre l’Estat i la Generalitat de 19 milions d’euros, al qual s’hi ha d’afegir l’aportació addicional del Govern català del futur nou edifici.

El president també ha explicat que la Generalitat iniciarà els tràmits per a la constitució d’una fundació per al desplegament del centre. En el patronat d’aquesta fundació s’hi integraran els departaments de Salut, del DURSI, l’Institut de Salut Carlos III i les universitats de Barcelona, l’Autònoma i la Pompeu Fabra. També hi formaran part el Consejo Superior de Investigaciones Científicas i l’Ajuntament de Barcelona.

D’altra banda, el president ha explicat que ja s’ha encarregat al nou director científic del centre que impulsi la constitució d’un consell científic extern integrat per reconeguts experts mundials, que es propiciï una xarxa de recerca de qualitat en cèl•lules mare a Catalunya i que impulsi un acord de col•laboració amb el Salk Institute for Biological Studies de Califòrnia.

Per la seva part, el doctor Izpisúa ha mostrat el seu agraïment als dos governs implicats en el projecte, però ha volgut mostrar el seu especial suport a la iniciativa de la Generalitat, ja que considera que ha mostrat una major implicació en el projecte a llarg termini.

1  

Imatges

Un moment de l'acte de la signatura amb el president Maragall i la ministra Salgado

Un moment de l'acte de la signatura amb el president Maragall i la ministra Salgado 468