Direcció General de Comunicació

Uns 100 catalans viatgen al Marroc per participar a la 1a Universitat d'Estiu d'Essaouira

La Universitat d'Estiu de Joves per la Pau i la Modernitat es celebra del 25 al 31 d'agost

query_builder   22 agost 2003 19:47

event_note Nota de premsa

Uns 100 catalans viatgen al Marroc per participar a la 1a Universitat d'Estiu d'Essaouira

La Universitat d'Estiu de Joves per la Pau i la Modernitat es celebra del 25 al 31 d'agost

La Universitat està organitzada per l’Oficina de la Generalitat al Marroc, el Fòrum Catalunya-Marroc i la Secretaria General de Joventut amb la collaboració d’institucions marroquines.

Una delegació de 97 joves d’arreu de Catalunya de 18 a 30 anys participarà, juntament amb altres joves marroquins i europeus, a la primera edició de la Universitat Internacional d’Estiu de Joves per la Pau i la Modernitat, que tindrà lloc a la ciutat d’Essaouira (Marroc), entre els dies 25 i 31 d’agost.

La Universitat Internacional d’Estiu de Joves per la Pau i la Modernitat, organitzada pel Fòrum Catalunya-Marroc, per l’Oficina de la Generalitat de Catalunya al Marroc i per la Secretaria General de Joventut, neix amb la voluntat de ser un espai obert que permeti el coneixement i l’intercanvi entre els joves marroquins i europeus a partir del debat obert sobre valors comuns, com la llibertat, la democràcia, els drets individuals i col•lectius, la tolerància i la igualtat, així com la situació dels joves i de la dona en les diverses civilitzacions. Sobre aquesta base, la Universitat d’Estiu pretén potenciar, al capdavall, una ciutadania activa a l’àrea del Mediterrani a través de la cultura del diàleg.

En conjunt, la Universitat aplegarà uns 500 joves europeus i marroquins que participaran en activitats diverses com  seminaris, simposis, debats, tallers temàtics i que permetran aprofundir en conceptes com els drets humans, el diàleg entre les civilitzacions, la cultura de la pau, les migracions, l’Islam i la Societat de la Informació. L’esdeveniment comptarà també amb diverses activitats lúdiques culturals i d’animació (teatre, cinema, dansa, etc.) i servirà als joves catalans per fer una aproximació in situ a la realitat social i cultural del Marroc.

Col•laboració transfronterera

La Universitat Internacional d’Estiu ha estat organitzada amb la col•laboració del govern marroquí i d’un gran nombre d’entitats marroquines fortament arrelades al teixit social i cultural del Marroc i, en particular, de la ciutat d’Essaouira: la Fundació Hassan II; l’Associació Essaouira Mogador; la Fundació M’Jid - Fundació Marroquina per la Joventut, la Iniciativa i el Desenvolupament; la Xarxa Maillage Marroc; l’Alliance Franco-Marroquina d’Essaouira; l’Associació per el Desenvolupament de la Infància i la Joventut: l’Associació INTILAKA; l’Associació CHOÂLA d’Educació i Cultura Zagora; i la Lliga Democràtica dels Drets de la Dona.

En conjunt, la Universitat comptarà amb la intervenció de prop de 100 ponents i personalitats. Entre aquests, destaca la presència del el Sr. Àngel Colom, responsable de l’Oficina de la Generalitat de Catalunya al Marroc i president executiu de la mateixa Universitat Internacional d’Estiu de Joves per la Pau i la Modernitat; la Sra. Rosa M. Pujol, secretària general de Joventut, i la Sra. Joana Ortega, presidenta de l’Institut Català de la Dona.

També destaca la presència del Sr. André Azoulay, conseller de Sa Majestat el Rei Mohamed VI i président d’honor de la Universitat Internacional d’Estiu de Joves per la Pau i la Modernitat ; el Sr. Mohamed El Gahss, secretari d’Estat de la Joventut del Marroc ; la Sra. Yasmina Baddou, secretària d’Estat per la Família, la Solidaritat i l’Acció Social del Marroc ; el Sr. Mohamed Auajar, ministre de Drets Humans del Marroc ; el Sr. Ahmed Toufiq, ministre de Confessions i Afers Islàmics del Marroc i el Sr. Nabil Benabdella, ministre de Comunicació del Marroc.

Per a més informació :   Delegació de la Generalitat de Catalunya al Marroc. Àngel Colom, delegat del Govern de Catalunya al Marroc.  Tel. 00212 63 47 64 75

1  

Fitxers adjunts

Programa de la 1a Universitat d'Estiu de Joves per la Pau i la Modernitat

Programa de la 1a Universitat d'Estiu de Joves per la Pau i la Modernitat
DOC | 103

`