Direcció General de Comunicació

La Nit de Sant Jordi de Perpinyà arribarà aquest any a la 14a edició

Durant el certamen, que tindrà lloc el 30 d'abril a la Capella de Sant Domènec, es lliurarà el Premi Ramon Juncosa 2003

query_builder   8 abril 2003 13:53

event_note Nota de premsa

La Nit de Sant Jordi de Perpinyà arribarà aquest any a la 14a edició

Durant el certamen, que tindrà lloc el 30 d'abril a la Capella de Sant Domènec, es lliurarà el Premi Ramon Juncosa 2003

El secretari general de la Presidència, Carles Duarte, ha presentat aquest matí la Nit de Sant Jordi 2003, que se celebrarà el 30 d’abril vinent a Perpinyà. Aquest certamen literari, que aquest any arriba a la 14a. Edició, està organitzada per Òmnium Cultural de la Catalunya Nord.

El guardó més important que es lliurarà durant la Nit de Sant Jordi és el Premi Ramon Juncosa al millor recull de contes curts. Aquest premi es va instaurar per primera vegada l’any 1999 gràcies a l’impuls de Ramon Juncosa i inclou una edició del llibre a l’editorial “El Trabucaire”. Durant els dos primers anys aquest premi es va anomenar “Catalunya Nord”, però des de la desaparició de Ramon Juncosa el guardó va rebre el seu nom. En la roda de premsa d’avui també s’ha fet la presentació pública del llibre “Congelats a domicili” de Jordi Bordas i Coca, que en l’edició passada va guanyar el premi Ramon Juncosa 2002.

En la Nit de Sant Jordi de Perpinyà es lliuraran quatre premis més: el premi Joves Escriptors (narrativa feta per als infants), el Francesc Català (poesia), el premi de narracions per a infants i el premi de reportatge periodístic. El certamen està patrocinat per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Perpinyà, el Consell General dels Pirineus Orientals, la regió del Llenguadoc-Rosselló i la revista “El Temps”.

En la roda de premsa també hi ha participat la presidenta d’Òmnium Cultural a la Catalunya Nord, Maria Barcons; la responsable d’Edicions El Trabucaire, Maria Àngels Falqués; el tinent alcalde de l’Ajuntament de Perpinyà i president de la regidoria de la Cultura Catalana, Jaume Roure, i el coordinador de política de la revista “El Temps”, Enric Rimbau.

1  

Imatges

Fotografia de l'acte (Jordi Bedmar)

Fotografia de l'acte (Jordi Bedmar) 506