Direcció General de Comunicació

La Generalitat i 51 empreses col·laboren en la nova Escola d'Educació Especial Iris, inaugurada avui

El conseller en cap es compromet a incrementar el percentatge de persones discapacitades contractades per la Generalitat

query_builder   15 octubre 2003 15:43

event_note Nota de premsa

La Generalitat i 51 empreses col·laboren en la nova Escola d'Educació Especial Iris, inaugurada avui

El conseller en cap es compromet a incrementar el percentatge de persones discapacitades contractades per la Generalitat

El conseller en cap, Artur Mas, ha presidit aquest matí la inauguració de l’Escola d’Educació Especial Iris, a Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat). La nova escola gairebé dobla la capacitat de l’antic edifici. Ara podrà acollir 100 alumnes -mentre que fins ara tenia una capacitat per a 56- que cursaran Educació especial, ESO i Trànsit a la Vida Adulta. El centre compta amb una plantilla docent de 15 persones. A més, el nou edifici ha tingut en compte la mobilitat dels usuaris i, per tant, la pràctica inexistència de barreres arquitectòniques.

Artur Mas s’ha compromès a “treballar per al compliment de la legislació que obliga les administracions a tenir en la plantilla un 2% de persones discapacitades”. Aquesta normativa també inclou les empreses amb més de 50 treballadors. Tot i que actualment la Generalitat està a l’1,48% -per sobre d’altres comunitats autònomes- el conseller en cap ha reconegut que “encara estem distanciats i que hem d’aconseguir acomplir-la perquè és una bona causa al servei de persones que realment ho necessiten”.

A l’acte d’inauguració també hi han assistit el president de la Fundació Iris, Miquel Siñol, i l’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Amparo Piqueras. L’escola pertany a la Fundació Iris, constituïda fa 7 anys per coordinar la tasca de l’escola i altres activitats de l’entitat, que van començar el 1973.

El nou edifici, destinat a l’educació de nois i noies amb disminució psíquica del Baix Llobregat, s’ha pogut construir i equipar gràcies a la col•laboració que 52 empreses i institucions han fet dels materials de construcció, de serveis concrets i d’aportacions de diner en metàl•lic. Aquest suport l’ha coordinat i gestionat l’Agència de Patrocini i Mecenatge, depenent del Departament de la Presidència. En aquest sentit, Artur Mas s’ha felicitat per aquesta col•laboració ja que “moltes empreses han volgut posar el seu gra de sorra, admeto que això no es pot demanar sempre però és un exemple del sentiment solidari de la gent que no només mira per ella mateixa sinó que també fa coses de manera altruista”.

Algunes de les empreses i entitats col•laboradores en el projecte de l’escola han estat:

Estudi Riera d’arquitectura Ciments Molins Tecnal Ibérica Universitat Politècnica de Catalunya Col•legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya Col•legi d’Aparelladors i Arquitectes tècnics Fundació Once

El conseller en cap va presidir la col•locació de la primera pedra de l’escola el maig del 2001, situat en un terreny de 4.600 m2 cedit per l’ajuntament de Sant Vicenç. El nou edifici està al costat del Centre Especial Ocupacional de Jardineria, que també pertany a la Fundació Iris. En aquest taller hi poden accedir els alumnes que acaben el seu cicle a l’escola d’educació especial. La Fundació Iris es va constituir el 1996 per tal de coordinar l’expansió de l’Escola i dels Tallers Iris, fundats el 1973 i 1994.

Increment del pressupost per a l’àmbit de les persones amb disminució

En els últims quatre anys l’esforç del Govern català en l’àmbit de les persones amb disminució ha crescut un 56%. S’ha passat d’un pressupost de 119 M€ l’any 1999 als 187 M€ que s’hi destinen aquest any.

També hi ha hagut un increment substancial dels llocs de treball en els Centres Especials de Treball durant aquesta legislatura. Cada any se n’han creat 350 i fins el 2003 n’hi ha 8.418 comptabilitzats. Aquesta xifra representa el 30% d’aquest tipus de llocs de treball a tot l’Estat.

D’altra banda, el Pla d’Implantació de Residències de persones amb disminució preveu que entre 2001 i 2005 es creïn 1.105 noves places. Fins ara ja se n’han posat en marxa 658 noves places i abans d’acabar l’any se n’hauran fet 896.

1  

Imatges

Fotografia (Jordi Bedmar)

Fotografia (Jordi Bedmar) 674