Direcció General de Comunicació

La Generalitat demana col·laboració institucional en immigració

Salvador Obiols denuncia el descontrol del Contingent per reclamar les competències pel Govern

query_builder   16 gener 2003 17:04

event_note Nota de premsa

La Generalitat demana col·laboració institucional en immigració

Salvador Obiols denuncia el descontrol del Contingent per reclamar les competències pel Govern

El secretari per a la Immigració de la Generalitat, Salvador Obiols ha dit aquest matí al programa d’Ona Catalana Els matins amb Josep Cuní el president Aznar no deu escoltar els seus ministres quan reclama pel govern central l’exclusivitat de les competències en matèria d’immigració. Obiols contestava les declaracions que ahir va fer el president del govern central, José Maria Aznar, on acusava de deslleialtat institucional la Generalitat per intentar obrir una oficina de contractació en origen al Marroc.

El secretari per a la Immigració de la Generalitat, Salvador Obiols ha aclarit que ”la Generalitat obrirà una oficina de selecció en origen al Marroc, no de contractació. El ministre Zaplana va dir la setmana passada que aquestes iniciatives “sumaven”, i la ministra Palacio es va reunir amb el President Pujol per Nadal per parlar-ne, crec doncs, que el senyor Aznar no deu parlar amb els seus ministres, o senzillament no se’ls escolta.”

Preguntat sobre la possible solució a aquest problema, Salvador Obiols ha dit ”cal col·laboració institucional. El conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme Antoni Fernández Teixidó, va presentar a Madrid un conveni de col·laboració amb el govern central pel bon funcionament de les oficines de la XILA i fins avui ningú del govern de Madrid ha respost.  Ho sento molt però els empresaris catalans no poden esperar-se nou mesos per contractar els treballadors que els fan falta com va passar amb el contingent de l’any passat”.

Finalment el Secretari per a la Immigració de la Generalitat ha reclamat les competències en matèria d’immigració pel Govern ”nosaltres hem fet els deures. Els nostres empresaris necessiten solucions, i no solament ells sinó fins i tot les associacions d’atenció a l’immigrant reclamen públicament que la Generalitat tingui les competències d’immigració per a la bona gestió de la política d’integració que ha fet el govern fins ara”.

Barcelona, 16 de gener de 2003

1  

Fitxers adjunts

Versió per imprimir

Versió per imprimir
DOC | 34