Direcció General de Comunicació

La Generalitat envia a Galícia tres vaixells especialitzats per a recollir el fuel que el Prestige aboca al mar

És la primera vegada que aquest sistema es posa en pràctica i tindrà un cost als 16.000€ diaris a càrrec del Govern

query_builder   31 desembre 2002 11:47

event_note Nota de premsa

La Generalitat envia a Galícia tres vaixells especialitzats per a recollir el fuel que el Prestige aboca al mar

És la primera vegada que aquest sistema es posa en pràctica i tindrà un cost als 16.000€ diaris a càrrec del Govern

El Govern de la Generalitat de Catalunya, mitjançant els Departaments de la Presidència i d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, enviarà tres vaixells especialitzats per tal de col·laborar amb la recollida del fuel que el Prestige està constantment abocant al Mar des del dia del seu naufragi. Els vaixells, que sortiran el proper dia 2 de gener del moll comercial de Sant Carles de La Ràpita amb destí cap a les costes gallegues, pertanyen a l’empresa Tuna Supplies SA i estan dotats de la potència necessària per treballar en aquelles costes i d’un material nou per portar a terme amb èxit les tasques a les quals se’ls destinarà.

Els tres vaixells, que porten el nom de Britannia Uno, Montornès i Scotian Shore, comptaran amb una tripulació preparada per a realitzar tasques perilloses en alta mar.

El sistema que s’utilitzarà es posarà en pràctica per primera vegada amb una catàstrofe d’aquestes magnituds, tant pel que fa al material utilitzat com a la tàctica de moviment dels vaixells i del fuel en alta mar. Els tres vaixells treballaran en equip per tal de dirigir-lo i recollir-lo a l’hora. Dos d’ells dirigiran el fuel cap a un tercer vaixell mitjançant barreres de 150 metres de longitud, i provocant un sistema d’embut, amb una superfície de 5.250m2, on el tercer vaixell recollirà el fuel que dipositarà en uns contenidors que transportarà en el seu interior. El sistema esmentat permetrà la recollida d’unes 300 tones de fuel diàries i que, mitjançant un sistema d’escalfament del fuel a bord del vaixell de recollida, permetrà transportar-lo a port i traspassar-lo amb facilitat a camions cisterna. Posar en pràctica aquest sistema suposarà un cost superior als 16.000€ diaris, els quals finançarà el Govern de la Generalitat en la seva totalitat durant els deu dies que tindrà de durada aquesta actuació.

Aquesta actuació respon a la voluntat del Govern de la Generalitat de col·laborar, des del primer moment, amb els pescadors, els voluntaris i l’administració de Galícia, a la qual ja va mostrar la seva disposició d’ajuda des del primer dia de l’enfonsament del Prestige, per tal de posar a la disposició del Govern Gallec dels materials i vaixells especialitzats que hi ha a Catalunya.

Per tal d’informar d’aquest operatiu que el Govern de la Generalitat posa a disposició de l’Administració de Galícia, el director general de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Hernan Subirats, i el Secretari del Govern, Antoni Vives, oferiran una roda de premsa el proper dia 2 de gener, a les 11:00 hores, al Moll comercial de Sant Carles de la Ràpita, d’on també sortiran els vaixells esmentats.

1  

Fitxers adjunts

Nota de Premsa per imprimir

Nota de Premsa per imprimir
DOC | 109