Direcció General de Comunicació

Artur Mas: "La Generalitat demanarà la paralització del PHN si el govern espanyol no estudia l'alternativa del Roine"

El conseller en cap ha tancat aquest migdia el 2n. Congrés de la Ràdio a Catalunya que s'ha celebrat a Barcelona

query_builder   25 gener 2003 15:15

event_note Nota de premsa

Artur Mas: "La Generalitat demanarà la paralització del PHN si el govern espanyol no estudia l'alternativa del Roine"

El conseller en cap ha tancat aquest migdia el 2n. Congrés de la Ràdio a Catalunya que s'ha celebrat a Barcelona

El conseller en cap de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat aquest migdia que si el govern espanyol es nega a estudiar l’alternativa del Roine la Generalitat demanarà la paralització del PHN. Mas ha dit que l’executiu català està estudiant l’informe del catedràtic de Dret Administratiu, Antonio Embid, que assegura que el govern espanyol no pot executar les obres del Pla Hidrològic si abans no es pronuncia sobre la proposta de transvasament d’aigua des del riu francès Roine, alternativa presentada per la Generalitat.

Artur Mas ha recordat que fa dos mesos, concretament el 19 de novembre de 2002, la Generalitat ja va sol·licitar al govern espanyol que inclogués el transvasament del Roine al PHN. “Estem inquiets perquè no n’hem sabut res –ha dit Mas-, i ens agradaria que es concretés quan es farà aquest estudi, perquè exigirem que abans que comenci res del PHN s’estudiï l’alternativa del Roine.”. El conseller en cap ha afegit que “si veiem que la mandra es transforma en una negativa, haurem de plantar cara per altres vies, i una possibilitat seria demanar legalment la paralització del PHN”.

L’alternativa de transvasament del Roine és la que sempre ha defensat el Govern de la Generalitat, perquè garanteix l’abastament d’aigua i minimitza l’impacte ambiental. Cal recordar que la possibilitat d’estudiar alternatives als transvasaments previstos a la llei PHN existeix gràcies a les esmenes introduïdes pel Govern a través del grup parlamentari de Convergència i Unió al Congrés de Diputats.

Artur Mas ha fet aquestes declaracions als periodistes després de la clausura del  2n. Congrés de la Ràdio a Catalunya, que s’ha celebrat a Barcelona. En els dos dies que ha durat la trobada, s’ha debatut la situació actual del sector de la radiodifusió i també el seu futur en el nou context tecnològic. En el seu parlament, el conseller en cap ha destacat el moment de bona salut que viu la ràdio a Catalunya. Artur Mas ha remarcat que “més de 3 milions d’oients diaris certifiquen la incidència social que té la ràdio, a nivell d’entreteniment, formació i informació”.

Barcelona, 25 de gener de 2003

1  

Fitxers adjunts

Versió per imprimir

Versió per imprimir
DOC | 108