Direcció General de Comunicació

Artur Mas proposa que els homes puguin sol.licitar 1 mes de permís de maternitat

Aquest permís seria independent dels 4 mesos de baixa maternal que actualment de forma majoritària demanen les dones

query_builder   8 març 2003 13:29

event_note Nota de premsa

Artur Mas proposa que els homes puguin sol.licitar 1 mes de permís de maternitat

Aquest permís seria independent dels 4 mesos de baixa maternal que actualment de forma majoritària demanen les dones

El conseller en cap del Govern de la Generalitat, Artur Mas, ha proposat que els homes puguin sol•licitar un permís de maternitat de fins a 1 mes de durada. Aquest seria independent de la baixa maternal actual, de fins a 4 mesos, que de forma majoritària acaben demanant les dones. D’aquesta manera, la parella podria estar 30 dies atenent el nou fill de forma conjunta o bé podrien allargar la baixa fins als 5 mesos repartint-ho entre l’home i la dona. Artur Mas ha fet pública aquesta proposta durant l’acte que s’ha celebrat aquest matí al Palau de la Generalitat en motiu del Dia de la dona treballadora.

En el seu discurs al Palau de la Generalitat, el conseller en cap ha dit que “les dones ja saben el que és conciliar els horaris familiars amb els de la feina, no cal que els hi expliquin”. A qui cal insistir, segons Mas, és als homes i aconseguir així “un veritable canvi cultural en l’organització del temps familiar”. En opinió d’Artur Mas, caldria allargar el permís de maternitat als homes “a càrrec de la Seguretat Social i sense cost per a les empreses”. El grup de CiU al Congrés dels Diputats ja ha presentat una iniciativa en aquesta línia que està en tràmit parlamentari per ser votada durant les properes setmanes.

Una altra de les mesures que Artur Mas ha defensat en el dia de la dona treballadora és el complement de viduïtat que el Govern català pensa aplicar en els properes mesos. “Malgrat no tenim competències, nosaltres creiem que és un deure moral poder ajudar a complementar aquestes pensions, moltes d’elles lamentablement irrisòries”. De les ajudes que aplicarà el Govern se’n beneficiaran totes aquelles persones que tinguin una pensió de viduïtat inferior a les 100.000 pessetes mensuals.

 Barcelona, 8 de març de 2003

1  

Imatges

Foto de l'acte al Palau de la Generalitat (Miquel Gonzàlez)

Foto de l'acte al Palau de la Generalitat (Miquel Gonzàlez) 453