Direcció General de Comunicació

Artur Mas: "Si el PP modifica la llei del PHN a la seva mida anirem als tribunals

Article del conseller en cap al setmanari La Veu de l'Ebre

query_builder   2 maig 2003 13:15

event_note Nota de premsa

Artur Mas: "Si el PP modifica la llei del PHN a la seva mida anirem als tribunals

Article del conseller en cap al setmanari La Veu de l'Ebre

El conseller en cap de la Generalitat, Artur Mas, adverteix al Partit Popular que si modifica la llei del PHN per poder aprovar un transvasament excessiu d’aigua de l’Ebre, Convergència i Unió portarà la decisió als tribunals. En un article que publica avui La Veu de l’Ebre, un dels setmanaris de més rellevància a les Terres de l’Ebre, Artur Mas assegura que sospita que el Govern central vol canviar la llei a la seva mida. El conseller en cap es pregunta com el PP explicarà aquí i a la Unió Europea que el que van acceptar fa dos anys ara no ho volen. En contraposició a aquesta idea, Mas afirma que el Govern de Catalunya ha demostrat coherència acreditada en més de 20 anys i considera que això és un fet cabdal que ha d’influir en els ciutadans quan es plantegin atorgar la confiança política als seus dirigents.

A l’article, titulat “Valorar la coherència en defensa de l’Ebre”, Mas defensa l’estudi d’alternatives al transvasament de l’Ebre com per exemple la proposta del Roine presentada pel Govern de Catalunya. A més, recorda que “els estudis del Govern de la Generalitat fixen en 135 m3/segon el cabal de manteniment que assegura el desenvolupament de les funcions ecològiques del riu, el Delta i l’ecosistema marí”. Amb aquest cabal “només es podrien treure al voltant d’uns 500 hm3 cada any, en contra dels 1.050 hm3 que preveu el govern espanyol”. “El PP –afegeix Artur Mas- ha vist que si s’aprova el Pla Integral de Protecció del Delta el govern espanyol haurà de rebaixar l’extracció d’aigua, i per tant, el seu transvasament haurà quedat definitivament mort”.

Respecte l’absència dels membres nomenats pel govern central en l’última reunió del Consorci per a la Protecció Integral del Delta de l’Ebre (CPIDE), Artur Mas assegura que “van preferir no assistir a la reunió i amagar-se que no pas assumir la decisió d’enterrar el seu transvasament i buscar altres alternatives com el Roine”. En el mateix sentit, Mas qualifica aquesta absència de “presa de pèl a la gent de l’Ebre i a tots els catalans”.

El conseller en cap també recorda que actualment l’aigua de l’Ebre ja beneficia “la indústria química, el turisme i els agricultors del camp de Tarragona de la mateixa manera que ho fa a molts municipis de les Terres de l’Ebre”. Mas planteja que “aquesta aigua, si es mantenten totes les garanties per al riu i al Delta” arribi a altres indrets de Catalunya que la necessiten.

1  

Fitxers adjunts

Article a La Veu de l'Ebre

Article a La Veu de l'Ebre
DOC | 57