Drets Socials

La consellera Anna Simó presideix la primera reunió amb la Taula del tercer sector social

Abans de l'estiu estarà llest l'esborrany de la nova Llei de serveis socials

query_builder   28 gener 2004 10:00

event_note Nota de premsa

La consellera Anna Simó presideix la primera reunió amb la Taula del tercer sector social

Abans de l'estiu estarà llest l'esborrany de la nova Llei de serveis socials

La consellera de Benestar i Família, Anna Simó, i l’equip directiu del Departament s’ha reunit avui amb la junta directiva de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. La Taula és una plataforma que agrupa les 19 principals organitzacions de segon nivell que apleguen 2000 entitats socials catalanes. L’objectiu d’aquesta Taula és treballar a favor de la inclusió social dels col·lectius més desfavorits.

A més de la Consellera, per part del Departament han assistit a la reunió Antoni Segarra, Secretari General, Francesc Simó, Director General d’Accions Comunitàries i Cíviques, Mont Tur, Secretària de la Família, Martí Masferrer, Director General de l’ICASS, Conxa Royo, Cap de Gabinet i Imma Pérez, Directora General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència.

Per part de la Taula hi ha participat el seu president, Joaquim Sabater (CARITAS) i els membres de la seva junta directiva: Joan Badia (Creu Roja), Jordi Tudela (COCARMI), Montse Tohà (Entitats Catalanes d’Acció Social), Carles Barba (Fundació Catalana de l’Esplai), Rafael Ruiz de Gauna (Fundació Pere Tarrés) i Maria Assumpció Vilà (Federació Catalana del Voluntariat Social).

S’estableixen les bases per una col·laboració conjunta

Durant aquesta primera trobada s’han establert les bases per desenvolupar una col·laboració conjunta entre el departament de Benestar i Família i els agents socials i locals, entre ells la Taula, en les grans qüestions de polítiques socials que es portin a terme des del Departament. S’ha parlat de finançament i la distribució del 0,52% del IRPF per a finalitats socials, la promoció de l’associacionisme, l’accés a contractes públics per aquestes entitats, el seu marc normatiu i la universalització dels serveis socials, entre d’altres temes.

En aquest sentit, la Consellera Anna Simó ha assegurat que un dels principals objectius del Departament és treballar per a la nova llei de Serveis Socials que hauria d’estar enllestida en el termini de dos anys. Durant el mes de febrer es constituirà un comitè d’experts per tal que, en un període de sis mesos, hagi redactat l’esborrany de la nova llei.

La Consellera ha destacat la importància que vol donar el Departament a la col·laboració i participació dels agents socials i del mon local, "demanant el seu  vist-i-plau" en les grans polítiques del departament, com és l’elaboració de la llei de Serveis Socials.

Per la seva banda, el president de la Taula i director de Càritas, Joaquim Sabater, ha valorat "molt positivament aquest primer contacte amb la Consellera de Benestar i Família amb qui compartim les bases del que han de ser les polítiques de benestar a Catalunya".

D’altra banda, en relació a l’adscripció de la Secretaria de la Immigració al Departament de Benestar i Família, la Consellera  ha volgut deixar clar que les polítiques d’immigració no són únicament polítiques socials, si no que han de ser transversals ja que impliquen molts altres àmbits com són el treball, l’ensenyament o la cultura.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia