Drets Socials

La Generalitat presenta els nous materials per a la promoció dels drets dels infants i la prevenció dels maltractaments

Aquest materials han estat elaborats per la conselleria de Benestar i Família

query_builder   20 novembre 2003 12:33

event_note Nota de premsa

La Generalitat presenta els nous materials per a la promoció dels drets dels infants i la prevenció dels maltractaments

Aquest materials han estat elaborats per la conselleria de Benestar i Família

"Descobrim els nostres drets" s’adreça a famílies i educadors/es per tal de donar a conèixer els drets dels infants i d’una altra banda, ajudar-los a treballar aquest tema amb activitats adequades a les diferents edats. Escolta’m i ajuda’m s’adreça a les famílies, els educadors i els professionals perquè puguin aportar una resposta ràpida i eficaç davant de possibles situacions de maltractament d’infants.

Barcelona, 20 de novembre de 2003

El Departament de Benestar i Família, a través de l’Observatori de la Infància i l’Adolescència, analitza les necessitats i condicions generals de la vida dels infants i adolescents i elabora propostes d’actuacions i programes dirigits a la millora del seu benestar. Coincidint amb el Dia Universal de la Infància, el Departament presenta dues col·leccions de materials destinades a promoure els drets dels infants i a prevenir els maltractaments

"Descobrim els nostres drets", s’adreça a famílies i educadors/es per tal, d’una banda, donar a conèixer els drets dels infants i d’una altra banda, ajudar-los a treballar aquest tema amb activitats adequades a les diferents edats. Conté materials per ajudar els infants a conèixer el contingut de la convenció dels Drets dels Infants aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides i suggeriments perquè els adults puguin reflexionar, conjuntament amb ells, sobre els drets i la responsabilitat de cadascú.

“Escolta’m i ajuda’m”s’adreça a les famílies, els educadors i els professionals perquè puguin aportar una resposta ràpida i eficaç davant de possibles situacions de maltractament d’infants. La prevenció d’aquests maltractaments, sovint difícils de detectar, constitueix una prioritat social absoluta que el Departament de Benestar i Família ha assumit plenament.

En aquesta tasca s’hi ha d’implicar tothom –l’Administració, les famílies, els professionals de la salut, dels serveis socials i de l’ensenyament–, afrontant el problema de manera coordinada i acudint, si cal, als equips especialitzats que s’ocupen de la protecció dels infants. I també hem de saber educar els nostres infants, des del diàleg i des de l’educació en el respecte, perquè puguin protegir-se ells mateixos.

“Escolta’m i ajuda’m” és una col·lecció de materials que vol contribuir a la coneixença del problema, a identificar els signes de maltractament i que, arribat el cas, han de permetre aportar una resposta ràpida i eficaç. Són materials eminentment pràctics orientats a incidir en la societat amb polítiques preventives que aportin l’antídot en les fases incipients dels maltractaments.