Drets Socials

La Generalitat paga els primers 50.000 ajuts complementaris a les pensions de viduïtat

Irene Rigau rebutja el requeriment de l'Estat que volia anular els ajuts complementaris a les pensions de viduïtat

query_builder   25 juliol 2003 18:11

event_note Nota de premsa

La Generalitat paga els primers 50.000 ajuts complementaris a les pensions de viduïtat

Irene Rigau rebutja el requeriment de l'Estat que volia anular els ajuts complementaris a les pensions de viduïtat

La consellera del Departament de Benestar i Família, Irene Rigau, ha tramés una resolució al Ministerio de Trabajo y Asuntos Sociales rebutjant el requeriment que volia anular l’ajut complementari a les pensions de viduïtat.El pròxim dia 30 de juliol es faran els primers pagaments d’aquest ajut que ha estat sollicitat per més de 141.000 persones.

Barcelona, 24 de juliol de 2003

El Departament de Benestar i Família pagarà el pròxim dia 30 de juliol els primers ajuts complementaris a les pensions de viduïtat baixes, un total de 49.680, que representen una despesa de 8,15 milions d’euros.

Així mateix, la consellera Irene Rigau ha tramés al Ministerio de Trabajo y Asuntos Sociales una resolució mitjançant la qual rebutja el requeriment formulat pel Ministeri el passat 19 de juny i que tenia per objectiu anular aquest ajut.

Aquest rebuig es fonamenta en la competència exclusiva que te la Generalitat de Catalunya en matèria d’assistència social, i l’ajut  s’emmarca en el Dret propi   català sobre les prestacions econòmiques d’assistència social per atendre estats de necessitat  i  en la  línia  fixada pel Tribunal Constitucional. A més, es destaca que aquest ajut complementari a les pensions de viduïtat va ser inclòs en la Llei pressupostos de la Generalitat per l’any 2003, Llei que no ha estat impugnada per l’Estat.

Ajuts complementaris a les pensions de viduïtat    

El passat 29 d’abril, el Departament de Benestar i Família va convocar la concessió d’un ajut econòmic a totes les persones vídues que perceben una pensió de viduïtat de la Seguretat Social, que no treballen i que tenen un nivell d’ingressos igual o inferior a 7.213 euros.

La quantia de l’ajut és de 289 euros anuals quan la suma dels ingressos anuals sigui igual o inferior a 6.924 euros. Quan la suma dels ingressos anuals sigui superior a 6.924 euros i inferior a 7.213, l’import de l’ajut serà l’equivalent a aquesta diferència. El període de sol•licitud de l’ajut està obert durant tot l’any 2003.