Drets Socials

La Generalitat autoritza els viatges dels pares adoptants a la Xina

S'aixeca la suspensió dels viatges per a adopcions de menors

query_builder   25 juny 2003 17:53

event_note Nota de premsa

La Generalitat autoritza els viatges dels pares adoptants a la Xina

S'aixeca la suspensió dels viatges per a adopcions de menors

El Departament de Benestar i Família, a través de l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció, ha reprès els viatges de pares adoptants a la Xina, que havien quedat sospesos per evitar el contagi i la propagació de la síndrome respiratòria aguda greu.

El Departament de Benestar i Família, a través de l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció, ha autoritzat els viatges de pares adoptants a la Xina, que havien quedat sospesos per evitar el contagi i la propagació de la síndrome respiratòria aguda greu.

Així es normalitzen les adopcions a la Xina, després que la OMS hagi aixecat les restriccions de viatjar a les zones més afectades, la última de la qual ha estat Pequín, i que el Centre d’adopcions xinès també hagi reobert les seves portes.

Les 18 famílies catalanes que, des de primers de maig havien vist suspès el  viatge a la Xina per recollir la seva filla adoptada, podran iniciar en breu aquest viatge.

En qualsevol cas, a Catalunya, els processos d’adopcions a la Xina no s’han aturat en cap moment sinó que han patit un endarreriment en la fase final del procés, però es confia que en breu quedi regularitzat.