Drets Socials

La 9a Escola d'Estiu del Voluntariat es clou a Tortosa amb més de 500 participants

La consellera Simó presenta el futur Consell del Voluntariat, òrgan bàsic de participació de les entitats

query_builder   25 juliol 2004 14:00

event_note Nota de premsa

La 9a Escola d'Estiu del Voluntariat es clou a Tortosa amb més de 500 participants

La consellera Simó presenta el futur Consell del Voluntariat, òrgan bàsic de participació de les entitats

L’Escola d’Estiu del Voluntariat, que organitza el Departament de Benestar i Família, clou avui, 25 de juliol, la seva 9a edició després d’haver reunit, des que es va iniciar dijous passat, més de 500 persones voluntàries d’entitats d’arreu del Principat a les installacions del Seminari Diocesà de Tortosa.
L’Escola del Voluntariat ha comptat enguany amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa, el de Camarles, els serveis territorials del Departament de Benestar i Família i la delegació del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre. Aquesta edició de l’Escola del Voluntariat ha coincidit amb la celebració de les festes del Renaixement de Tortosa, cosa que ha permès un acostament més intens de les persones voluntàries al territori i la seva participació activa en les activitats culturals i comunitàries que la ciutat ofereix pels carrers i les places.

Aquest fet reforça la idea del Departament de Benestar i Família d’impulsar fermament la descentralització de les polítiques de voluntariat a Catalunya amb l’objectiu que les entitats participin activament des de la seva pròpia realitat territorial.

Un dels punts centrals de l’Escola d’Estiu del Voluntariat va ser el debat celebrat dissabte, sota el títol Present i futur del Voluntariat, on la consellera de Benestar i Família, Anna Simó, va presentar als participants les línies d’actuació del govern per aquesta legislatura, així com la nova estructura i funcionament de la Subdirecció general de l’Associacionisme i el Voluntariat i el nou Consell del Voluntariat de Catalunya.

Aquest futur Consell serà l’òrgan bàsic de participació de les entitats de voluntariat per mitjà dels distints àmbits (social, cultural, comunitari, ambiental i cooperació internacional) i de la seva distribució territorial que tindrà, entre les seves funcions: establir els criteris d’atorgament de subvencions, plantejar les noves necessitats de formació del sector a partir del Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya, així com altres aspectes cabdals pel creixement qualitatiu i quantitatiu del sector, com per exemple l’enfortiment de la participació dels voluntaris en el si de les entitats.

 Enguany, l’Escola d’Estiu del Voluntariat ha comptat amb la participació de més de 500 persones entre voluntaris, organització i professors de 17 escoles de formació d’arreu de Catalunya. Durant aquest dies s’han impartit un total de 12 cursos bàsics,10 d’aprofundiment i 20 tallers, que han tractat temàtiques tan diverses com la dinamització de grups, la realització de projectes, la protecció i millora dels rius, l’animació comunitària o la cuina solar. Aquest ventall formatiu és una bona mostra de la riquesa i pluralitat del projecte associatiu i de voluntariat del nostre país i del treball compartit entre el tercer sector- entitats i escoles de formació- i el govern de la Generalitat.

`