Drets Socials

L'INCAVOL registra més de 900 peticions de voluntaris per viatjar a Galícia

Dissabte i diumenge vinents sortiran 232 persones en el primer dispositiu coordinat per l'INCAVOL

query_builder   11 desembre 2002 20:18

event_note Nota de premsa

L'INCAVOL registra més de 900 peticions de voluntaris per viatjar a Galícia

Dissabte i diumenge vinents sortiran 232 persones en el primer dispositiu coordinat per l'INCAVOL

·L’Institut Català del Voluntariat (INCAVOL) ha registrat, a través del telèfon gratuït del Departament de benestar i Família, més de 900 peticions de persones interessades a col·laborar en les feines de neteja de les costes gallegues afectades pel vessament de petroli. ·Dissabte i diumenge vinents sortiran 232 voluntaris i 59 més els dies 20 i 22. El Departament ha establert acords amb diverses entitats i organismes administratius per tal de facilitar aquests desplaçaments.

L’Institut Català del Voluntariat ha posat, aquest matí, el telèfon gratuït 900 300 500 a disposició de les persones interessades a viatjar a Galícia per col·laborar en les tasques de neteja de les costes afectades pel vessament de petroli. Fins a les 6 de la tarda s’havien rebut més de 2.000 trucades, la meitat de quals aproximadament han pogut ser ateses i enregistrades amb les dades dels comunicants.

Demà al matí, amb un dispositiu d’atenció telefònica reforçat per tal de donar resposta al gran nombre de trucades, s’admetran també les procedents de telèfons mòbils en horari de 9 del matí a 6 de la tarda.

El Departament de Benestar i Família ha establert acords amb les entitats i els organismes següents a fi de facilitar els desplaçaments: Fundació Autònoma de Bellaterra; Bombers de Cerdanyola, Tarragona i Girona; Centro Galego Nos; Servei de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Urgell; Oficina de Voluntariat del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça; Federació Catalana del Voluntariat Social i Ecologistes en Acció. Els Agents Forestals i Creu Roja de Catalunya coordinen els grups de voluntaris no organitzats.

L’INCAVOL està en contacte permanent amb la Direcció General de Protecció Civil i Emergències de la Generalitat; Bombers de la Generalitat; el responsable de voluntariat de la Xunta de Galícia, els ajuntaments de Pontevedra, Ferrol, Vigo i Corcubión, i amb els voluntaris catalans que ja són a Galícia, entre els quals Josep Figueras.

També dues persones de la Direcció General d’Acció Cívica s’han desplaçat a Galícia per coordinar l’acolliment dels voluntaris catalans.

Dissabte i diumenge surten 232 voluntaris

Dissabte i diumenge vinents sortiran 220 voluntaris de Cerdanyola, de Tarragona i Girona, coordinats per Bombers de la Generalitat, i 12 de Bellaterra coordinats per la Fundació Autònoma.

Per als dies 20 i 22 està prevista la sortida de 59 voluntaris de Sabadell, coordinats pel centro Galego Nos.

Barcelona, 11 de desembre de 2002