Drets Socials

L'INCAVOL coordinarà els voluntaris catalans que viatgin a Galícia

Suport als voluntaris catalans que realitzen tasques de neteja a les platges de Galícia

query_builder   11 desembre 2002 11:18

event_note Nota de premsa

L'INCAVOL coordinarà els voluntaris catalans que viatgin a Galícia

Suport als voluntaris catalans que realitzen tasques de neteja a les platges de Galícia

El Departament de Benestar i Família, a través de l’INCAVOL, coordinarà amb l’administració gallega els voluntaris catalans que viatgin a Galícia per col·laborar en les tasques de neteja de les platges. Els ajuntaments de Pontevedra, Vigo, Ferrol i Corcubión han coordinat amb el Departament l’arribada de voluntaris a les seves localitats per ajudar en les tasques de neteja.

L’Institut Català del Voluntariat, INCAVOL, assumeix la coordinació dels oferiments de participació dels voluntaris catalans que viatgin a Galícia per realitzar tasques de neteja a les platges afectades pel vessament de fuel-oil del vaixell Prestige. Aquesta tasca ha estat assumida després de que la Xunta de Galícia i el Departament de Benestar i Família s’hagin posat d’acord en aquest tema.

D’altra banda, els ajuntaments de Pontevedra, Vigo, Ferrol i Corcubión han demanat també ajut per la neteja de les seves platges amb voluntaris vinguts de Catalunya.

Identificat el projecte (lloc, situació, etc) i garantida l’acolliment er part dels ajuntaments sol·licitants o pel servei de voluntariat de la Xunta de Galícia, s’organitzarà l’expedició de voluntaris i s’establirà el suport logístic corresponent. Destacar que la Xunta o els ajuntaments interessats facilitaran el material de treball necessari, així com l’allotjament, manutenció i l’assegurança.

Les persones interessades poden fer arribar les seves dades al telèfon d’informació del Departament  de Benestar i Família (900 300 500), que les recollirà per tal de que se’ls pugui avisar a partir de les propostes d’actuació que es vagin formalitzant. L’horari d’atenció és de 9 del matí a 6 de la tarda i no admet trucades des de telèfons mòbils.

Des de l’INCAVOL es vetllarà per conèixer totes les iniciatives i programes d’entitats de Catalunya, publicar-les a internet (www.gencat.net/benestar) i posar-les en coneixement del telèfon 900 300 500, amb l’objectiu d’adreçar els voluntaris individuals a aquestes entitats catalanes.

Des de l’INCAVOL també es fomentarà el voluntariat durant tot el periode de temps que durin les tasques de neteja.

Barcelona, 11 de desembre de 2002