Drets Socials

L'INCAVOL té inscrits prop de 7.000 voluntaris per anar a Galícia

Avui, dijous, marxa una expedició de Barcelona per netejar les platges de Muxía amb 46 voluntaris

query_builder   19 desembre 2002 19:31

event_note Nota de premsa

L'INCAVOL té inscrits prop de 7.000 voluntaris per anar a Galícia

Avui, dijous, marxa una expedició de Barcelona per netejar les platges de Muxía amb 46 voluntaris

·S’ha establert un acord amb l’ajuntament de Muxía que permetrà enviar a partir de la setmana entrant noves expedicions de voluntaris.·El Departament de Benestar i Família, a través de l’INCAVOL, ha rebut més de 17.000 trucades al telèfon d’inscripció. ·Entre avui i demà sortiran 3 autocars més amb 155 voluntaris amb destinació a les platges de Muxía i Corne.

L’Institut Català del Voluntariat, INCAVOL, té inscrits prop de 7.000 voluntaris per marxar a Galícia i ajudar en les tasques de neteja de les platges afectades per l’abocament del vaixell Prestige.

Des que el passat dia 11 de desembre es va comunicar la posada en marxa del telèfon d’informació del Departament  de Benestar i Família (900 300 500) s’han rebut més de 17.000 trucades, que representen entre 2.000 i 3.000 trucades diàries.

Un nou acord amb l’ajuntament de Muxía permetrà enviar, a partir de la setmana entrant, noves expedicions amb els voluntaris catalans inscrits a les llistes de l’INCAVOL.

Avui, a les 20.00 hores, sortirà de la Pl. Universitat un autocar amb voluntaris catalans per ajudar en les tasques de neteja de les platges de Pontevedra. Aquesta expedició coordinada per la Universitat de Barcelona i amb el suport de l’INCAVOL està formada per 55 persones, 12 dels quals provenen de les llistes d’inscripció.

Demà, divendres, sortiran dos autocars més des de Sabadell i Malgrat amb destinació a Corne i Muxía, respectivament. Aquests autocars estan coordinats per l’INCAVOL i han estat organitzats pel Centro Galego Nos, l’Ajuntament de Sabadell i l’empresa Boehringer. Tots ells compten amb voluntaris inscrits a les llistes.

Cal destacar que des de l’INCAVOL es vetllarà perquè totes les expedicions que es coordinin tinguin totes les garanties, tant pel que respecta al material adequat, l’assegurança obligatòria, l’allotjament o el lloc on es realitzaran les tasques. 

Voluntaris especialitzats

Des de Galícia s’ha sol·licitat que s’enviïn voluntaris que puguin donar suport a altres tasques com, per exemple, personal mèdic, enginyers i tècnics mecànics, etc. Des de l’INCAVOL s’estan organitzant expedicions amb bombers, agents rurals, submarinistes i personal mèdic.