Drets Socials

El Departament de Benestar i Família i la Diputació de Barcelona acorden una coordinació tècnica [Actualitzada]

query_builder   25 febrer 2004 15:52

event_note Nota de premsa

El Departament de Benestar i Família i la Diputació de Barcelona acorden una coordinació tècnica [Actualitzada]

La consellera de Benestar i Familia, Anna Simó, i la diputada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Núria Carrera, han acordat avui establir comissions de coordinació tècnica periòdiques entre les dues administracions en matèria de serveis i polítiques socials, amb l’objectiu d’aconseguir un millor aprofitament i eficiència dels recursos públics i evitar la duplicació de xarxes.

La cooperació pel que fa a la prestació del servei d’atenció domiciliària a persones amb dependència, els anomenats programes Respir per als familiars de persones dependents i la voluntat de compartir les respectives dades sobre indicadors socials són algunes de les qüestions que s’abordaran en les reunions que tècnics de les dues administracions iniciaran en les pròximes setmanes a través d’una comissió de treball. Les dues institucions crearan també una comissió de coordinació en matèria d’immigració, segons que ho han acordat la consellera Simó i la diputada Carrera en una reunió que han mantigut aquest migdia a la seu del Departament de Benestar i Família, que ha servit com a primera presa de contacte.

Amb aquestes comissions mixtes, les dues institucions engegaran un procés de col·laboració permanent inexistent fins ara, tal com ha destacat la diputada Núria Carrera, que ha agraït la invitació de la consellera a compartir i coordinar les polítiques socials de les dues administracions. Carrera ha expressat la voluntat de la Diputació de “poder fer coses junts, des del lideratge de la Generalitat” i amb la voluntat de la institució provincial de “continuar donant suport a les polítiques socials del món local” amb acords amb els 311 municipis de la demarcació.

En aquest sentit, la consellera ha destacat el “propòsit coincident” del Govern i de la Diputació d’aconseguir per al conjunt de Catalunya i de la demarcació de Barcelona que el servei d’atenció domiciliària, de competència de l’administració local, arribi al final de la legislatura al 4% de les persones majors de 65 anys. També ha expressat la necessitat de fixar objectius de polítiques socials en un horitzó de 4 a 8 anys.

La consellera ha destacat com a “molt valuoses” les reflexions de base municipalista que des de la Diputació de Barcelona s’han impulsat al voltant del futur dels serveis socials i ha indicat que els seus criteris seran “especialment útils” en els treballs que una comissió d’experts iniciarà de forma imminent per a l’elaboració de la nova llei de serveis socials, que ha de permetre universalitzar-los, que el Departament s’ha fixat com un objectiu central d’aquest mandat.

D’altra banda, a preguntes dels periodistes en una trobada amb els mitjans per valorar la reunió, la consellera Simó ha indicat que des de la Secretaria de la Immigració s’està treballant en un pla d’acollida d’immigrants per a tot Catalunya i ha reiterat la voluntat del Govern de desenvolupar el Pla Integral del Poble Gitano a Catalunya.