Drets Socials

El Departament de Benestar i Família ha rebut 221 sol·licituds per als nous ajuts a famílies amb parts o adopcions múltiples de tres o més infants

La secretaria de Família destinarà 600.000 euros al pagament dels ajuts corresponents a aquest any

query_builder   8 novembre 2004 16:00

event_note Nota de premsa

El Departament de Benestar i Família ha rebut 221 sol·licituds per als nous ajuts a famílies amb parts o adopcions múltiples de tres o més infants

La secretaria de Família destinarà 600.000 euros al pagament dels ajuts corresponents a aquest any

El Departament de Benestar i Família ha rebut un total 221 sol·licituds per als nous ajuts per a famílies en situació d’especial vulnerabilitat amb part o adopció múltiple de tres o més infants. D’aquestes 221 sol·licituds rebudes, 216 corresponen a famílies amb infants trigèmins, 4 corresponen a famílies que han adoptat tres infants de cop i 1 a una família amb infants quadrigèmins.

Aquests nous ajuts, de 2.400 € quan els ingressos familiars no superen els 36.060,73 € anuals i de 3.200 € quan els ingressos familiars no superen els 22.000 € anuals, es van convocar el passat 21 de setembre i el termini per presentar les sol·licituds es va tancar el passat 30 d’octubre. El Departament de Benestar i Família preveu dedicar en aquesta primera convocatòria per al 2004 una partida de 600.000 euros al pagament d’aquests ajuts, que les famílies beneficiàries rebran els propers mesos.

“La finalitat dels ajuts és evitar situacions de precarietat econòmica o de pobresa i prevenir l’exclusió social, ja que el naixement o arribada de tres o més fills o filles de forma simultània augmenta les dificultats econòmiques i altera l’estructura familiar, i molt especialment quan són famílies amb un sol progenitor”, explica la secretària de Família, Montserrat Tur. El volum de sol.licituds rebudes per a aquesta prestació fins ara inexistent és valorat com a “molt nombrosa, senyal que respon a una demanda realment existent”, per part de la secretària de Família, Montserrat Tur.

La voluntat del Departament és ampliar l’any vinent aquest tipus d’ajudes dins de les polítiques de suport a les famílies, que a partir d’aquesta convocatòria pública han deixat de ser exclusives per a aquelles famílies que demanaven ajuts excepcionals.

A Catalunya hi ha actualment unes 460 famílies amb trigèmins i quadrigèmins menors de 12 anys, franja d’edat a la qual va dirigida el nou ajut.

Per accedir als ajuts, les famílies han d’estar dins dels supòsits següents:

Famílies residents a Catalunya en les quals s’hagi produït un part triple, quàdruple o més, entre l’1 de gener de 1992 i la data de publicació de l’Ordre al DOGC, i que no superin el nivell d’ingressos en concepte de renda, segons el nombre de membres de la unitat familiar establert a la convocatòria. Famílies residents a Catalunya que hagin adoptat tres o més nens o nenes de forma simultània entre l’1 de gener de 1992 i la data de publicació de l’Ordre al DOGC, i que no superin el nivell d’ingressos en concepte de renda, segons el nombre de membres de la unitat familiar establert a la convocatòria. Tenen la mateixa consideració que els pares/mares la persona o persones que tinguin a càrrec seu els infants, sempre que aquests hi convisquin i en depenguin econòmicament.

L’abonament de l’ajut es farà en un sol pagament anual i cada part o adopció múltiple de tres o més infants dóna dret a un únic ajut cada any.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia