Educació

La sisèna Jornada sobre Tecnologia i Educació

query_builder   5 novembre 2002 12:12

event_note Nota de premsa

La sisèna Jornada sobre Tecnologia i Educació

El Departament d’Ensenyament ha organitzat la sisena Jornada sobre Tecnologia i Educació que tindrà lloc el proper 11 de desembre de 2002, a l’Auditori de Telefònica (Avinguda de Roma, 73-91 de Barcelona).

Les jornades s’adrecen, principalment, al professionals dels centres d’educació especial, dels centres ordinaris amb unitats d’educació especial autoritzades, de les aules hospitalàries i de les unitats docents dels centres educatius d’altres departaments. També hi són convidats els professionals directament relacionats, per la seva activitat, amb els centres que escolaritzen alumnat amb necessitats educatives especials, la inspecció educativa, els equips d’assessorament i orientació psicopedagògica i els centres de recursos educatius per a deficients auditius.

Les Jornades giren a l’entorn de tres grans eixos: en primer terme, orientar els docents i els especialistes en la detecció, l’atenció i el seguiment de l’alumnat amb trastorns generalitzats del desenvolupament i trastorns adaptatius de la conducta. En segon lloc, facilitar estratègies d’actuació en la intervenció educativa amb l’alumnat que pateix aquests trastorns i, finalment, afavorir l’intercanvi de propostes educatives i d’experiències entre professionals.

 La jornada tindrà una durada de 6 hores, i la inauguració anirà a càrrec del director general d’Ordenació i Innovació Educativa, Pere Solà. Tot seguit començarà la conferència:“Alumnat amb trastorns de l’espectre autista”, a càrrec d’Isabel Paula Pérez, professora titular de la Universitat de Barcelona.

A continuació, s’obrirà la taula rodona“Presentació de les experiències d’intervenció per a l’atenció de l’alumnat amb trastorns generalitzats del desenvolupament”, que moderaran Carme Hortal Espi i Josep M. Brun Gasca.

A la tarda, es farà la presentació de la“Guia psicopedagògica dels trastorns adaptatius de la conducta (amb disharmonies de l’aprenentatge o sense)”, i se’n parlarà de “La utilització de les noves tecnologies en els suports a l’educació especial”.

El termini d’inscripcions de la Jornada finalitza el 30 de novembre de 2002. Es pot fer a través de : http://www.xtec.es/sgpf

Barcelona, 5 de novembre de 2002