Educació

La consellera d'Ensenyament participa en els actes d'homenatge als exiliats catalans

query_builder   12 novembre 2002 17:23

event_note Nota de premsa

La consellera d'Ensenyament participa en els actes d'homenatge als exiliats catalans

La consellera d’Ensenyament, Carme-Laura Gil, participarà demà dia 13 de novembre, a les 7 de la tarda, en la conferència que sobre el tema “Dones i exili” es farà a la Casa de Cultura de la Generalitat a Tarragona (carrer Major, 14).

Aquesta conferència és un dels actes que organitza el Govern de la Generalitat entre el 7 i el 14 de novembre. Aquesta setmana commemorativa d’homenatge a l’exili, inclou tot un seguit d’actes a diverses poblacions de Catalunya, que tenen com a denominador comú fer un reconeixement públic a totes les persones que es varen exiliar.

L’obertura i presentació de la conferència anirà a càrrec de Cèsar Puig, delegat del Govern a Tarragona. Seguidament intervindran Carme Casas com a membre de l’Associació de Dones del 36 i Josefina Piquet, coordinadora de l’esmentada associació. La cloenda de l’acte anirà a càrrec de la consellera d’Ensenyament, Carme-Laura Gil.

El Govern ha pres la decisió de retre aquest homenatge atenent les peticions de catalanes i catalans exiliats que, a través dels casals catalans d’arreu del món, han mantingut la viva flama de la catalanitat. L’objectiu és que aquest homenatge arribi a tots els que van sofrir l’exili i, al mateix temps, que els actuals ciutadans de Catalunya coneguin una part de la nostra història recent.

Així doncs, l’homenatge s’ha construït amb la idea que sigui present a tot el territori de Catalunya i en tots els àmbits: social, acadèmic, polític, cultural, de mitjans, etc. Amb  la col·laboració dels casals i d’una comissió de treball, s’ha escollit un grup representatiu d’exiliats que participaran en tots els actes, alhora que s’ha convidat als col·lectius que tenen relació amb l’exili presents a Catalunya.

Barcelona, 12 de novembre de 2002