Educació

La consellera Carme-Laura Gil presideix les jornades d'Ensenyament d'Història de Catalunya

query_builder   7 novembre 2002 17:57

event_note Nota de premsa

La consellera Carme-Laura Gil presideix les jornades d'Ensenyament d'Història de Catalunya

La consellera d’Ensenyament, Carme Laura Gil, presidirà demà divendres, dia 8 de novembre, l’obertura de les jornades d’Ensenyament d’Història de Catalunya acompanyada per l’alcaldessa de Cerdanyola, Cristina Real, i la degana del Col·legi Oficial de Llicenciats de Catalunya, Josefina Cambra, en representació de les entitats organitzadores. La inauguració tindrà lloc a les 9’45 del matí, a l’Ateneu de Cerdanyola del Vallès (carrer Indústria, 38).

Les jornades, que es fan en el marc de l’Eurocongrés 2000, són una iniciativa de diverses entitats i institucions preocupades per l’ensenyament de la Història  de Catalunya. Aquestes entitats creuen que el projecte de “Llei de Qualitat”  que ha elaborat el govern de l’Estat, pot perjudicar l’ensenyament de la història en general i el de la història de Catalunya en particular.

Les entitats que organitzen la trobada són l’Associació Conèixer Catalunya, l’Associació de Mestres Rosa Sensat, el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres, i en Ciències de Catalunya, la Fundació Occitanocatalana, el  Museu d’Història de Catalunya, l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, la Fundació Leandre Colomer i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB.

Objectius de les Jornades

 Contribuir a l’actualització científica i didàctica del professorat de primària, d’ESO, i  batxillerat.

 Presentar experiències ja realitzades, i també la possibilitat de presentar comunicacions amb experiències pròpies.

 Oferir al professorat un marc per al debat en un moment de canvi en el currículum de Ciències Socials i de contrareforma del sistema educatiu.

 Una Tribuna oberta on es recullen propostes didàctiques i una Mostra de materials didàctics, on poden participar gratuïtament entitats, empreses....

Les jornades resten obertes als  professors i professores d’història i també a totes aquelles persones d’altres àmbits que hi estiguin interessades.

Barcelona, 7 de novembre de 2002