Educació

La consellera d'Ensenyament es felicita per la paralització de la LOCE i lamenta que no hagi englobat la totalitat de les disposicions

query_builder   30 abril 2004 10:43

event_note Nota de premsa

La consellera d'Ensenyament es felicita per la paralització de la LOCE i lamenta que no hagi englobat la totalitat de les disposicions

La consellera d’Ensenyament, Marta Cid, ha afirmat avui en relació a l’anunci del Consell de Ministres de derogar el Reial Decret que marcava el calendari d’aplicació de la LOCE que “ens felicitem per la decisió acordada i pel nou marc de diàleg que hem establert amb el Ministeri, que facilitarà l’entesa i el consens i que es pugui parlar de tot”. La consellera ha insistit en què la majoria de decisions preses pel Govern de José Luís Rodríguez Zapatero “es corresponen amb les peticions que fins ara havia fet el Departament d’Ensenyament. Per tant, la valoració és positiva”.

La consellera ha destacat que “el restabliment del contacte amb el Ministeri d’Educació ens fa moure en un context molt favorable, en el qual haurem de confeccionar un nou marc normatiu que parteixi del consens social i polític necessari que culmini en l’estabilització del sistema educatiu. Tot, amb l’objectiu de garantir una millora de la qualitat educativa”.

Pel que fa a les mesures que han entrat en vigor aquest curs i que el Consell de Ministres ha decidit que es mantindran, la consellera ha lamentat que la paralització de la llei orgànica no hagi inclòs els criteris d’avaluació. Aquesta és una qüestió que correspon al Ministeri tot i que el Departament d’Ensenyament ja ha manifestat en reiterades ocasions quina és la seva petició al respecte.

Amb aquest marc legal clarificat avui pel Consell de Ministres,  el Departament haurà d’analitzar la situació i, d’acord amb això, prendrà les mesures corresponents en els propers dies d’acord amb la normativa vigent (LOCE) i en base a les competències que té atribuïdes el Govern de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 30 d’abril de 2004