Educació

La Generalitat difon 37 vídeos sobre la l'ensenyament de les noves tecnologies

query_builder   8 novembre 2002 13:43

event_note Nota de premsa

La Generalitat difon 37 vídeos sobre la l'ensenyament de les noves tecnologies

El Departament d’Ensenyament ha distribuit mitjançant els Centres de Recursos Pedagògics la sèrie “In situ” (Enciclopèdia Audiovisual de les Ciències i de les Tècniques). Aquesta col·lecció de vídeos conté 250 títols d’entre els quals en destaquen 37 dedicats específicament a les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) dissenyats específicament per a l’etapa educativa de l’ESO. La sèrie ”In situ” ha estat coproduida pel Centre Nacional de Documentació Pedagògica (CNDP) de França i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Actualment, el Servei de Mitjans Audiovisuals del Departament d´Ensenyament ultima diversos títols sobre l’aplicació de les tecnologies de la comunicació a l’educació secundària obligatòria. Aquests nous capítols s’enviaran als Centres de Recursos Pedagògics i als instituts d’ensenyament secundari.

Els títols dels nous programes son els següents:

Vídeos amb continguts de TIC per a l’àrea de Tecnologia d’ESO

Sèrie Informàtica:

Els components bàsics de l’ordinador;Disseny i fabricació amb ajuda d’ordinador; Els perifèrics; La impressora; El ratolí; El lector de disquet; L’escànner; El tractament de textos; Els discs durs i les memòries; Els microprocessadors; El programari; Els llenguatges informàtics; La intel.ligència artificial; Multimèdia

Sèrie electrònica:

Els circuits integrats; El transitor; L’efecte transitor; El diode; Els semiconductors; El circuit lògic.

Sèrie telecomunicacions:

La xarxa digital; La codificació digital; La telemàtica; Internet; Proveïdors d’internet; Motor de cerca; Compressió i descompressió; El transport de dades; Satèl.lits de telcomunicacions.

Sèrie automàtica i producció:

La cadena de fabricació; La unitat de transferència; L’autòmat programable; Els sensors; El servosistema; El comandament de control; El taller flexible; Les eines de disseny i fabricació assistides per ordinador.

Barcelona, 8 de novembre de 2002