Educació

La consellera d'Ensenyament assisteix a la X Trobada de corals d'Educació Secundària

La trobada se celebra a Tarragona i hi participen joves de les corals de 60 centres

query_builder   28 abril 2004 13:00

event_note Nota de premsa

La consellera d'Ensenyament assisteix a la X Trobada de corals d'Educació Secundària

La trobada se celebra a Tarragona i hi participen joves de les corals de 60 centres

La consellera d’Ensenyament, Marta Cid, assistirà demà dimecres, dia 28 d’abril, a la X Trobada de Corals d’Educació Secundària, de Catalunya, el País Valencià i Aragó,  que se celebrarà a Tarragona i que s’emmarca dins l’activitat promoguda pel Departament d’Ensenyament El Cant Coral a l’Escola.

Les trobades de corals d’educació secundària van nèixer l’any 1992 amb l’objectiu de transmetre als joves el fet musical i coral com a element educatiu d’unió i amistat, i han estat possibles gràcies a l’entusiasme que hi han posat professors i professores de música i l’alumnat. Enguany han participat joves de les corals de 60 centres.

El cant coral és un excel·lent mitjà d’expressió musical col·lectiva, esdevé la base fonamental per a la pràctica musical a l’escola i té un paper molt important en la formació personal i social dels joves.

Aquestes trobades s’adrecen a tots els centres d’Educació Secundària de Catalunya. L’objectiu primordial de les trobades de corals d’ensenyament secundari de Catalunya és promoure el cant coral i conjunt instrumental a tots els nivells en els centres de secundària. Sovint pot ser la causa perquè el grup coral-instrumental tingui una motivació de permanència, mitjançant els crèdits variables o comuns, i fins i tot, com a grup musical estable (activitats extraescolars). Un altre objectiu també important, és que tots els alumnes i les alumnes d’arreu de Catalunya gaudeixin d’una jornada musical d’esbarjo i d’amistat.

Aquests són els objectius fonamentals que han mogut a la Comissió Permanent a organitzar aquestes trobades de grups corals-instrumentals d’Ensenyament Secundari de Catalunya. Desitgen finalment que la música, la joventut i l’amistat esdevinguin una força motivadora per a la vida dels nostres alumnes.

D’acord amb les finalitats d’anteriors trobades, aquesta X Trobada de corals d’Educació Secundària pretén fomentar i difondre la creació musical que realitzen els centres d’Educació Secundària de Catalunya.

La jornada està estructurada en dues fases. A la primera fase, on el concert de les corals ha de ser de forma individual distribuïdes en 10 indrets diferents, cada coral interpretarà dues cançons del seu repertori. A la segona fase, el concert serà conjunt de totes les corals. Hi participaran més de 2.000 alumnes i 125 professors i professores de les 60 corals participants, amb l’acompanyament de la Banda Juvenil Municipal de Tarragona. Les cançons que s’interpretaran es comunicaran directament a les corals inscrites.

El concert final (o segona fase) es realitzarà a l’Auditori general de Camp de Mart de Tarragona, demà dimecres, dia 28 d’abril de 2004, a les 13,00 hores.

Barcelona, 27 d’abril de 2004