Educació

Ensenyament suspèn l'activitat Salta per la Ciència

query_builder   4 novembre 2002 13:51

event_note Nota de premsa

Ensenyament suspèn l'activitat Salta per la Ciència

El Departament d´Ensenyament ha decidit suspendre l’activitat“Salta per la Ciència” que s’havia de fer als centres educatius catalans el proper dia 11 de novembre. El motiu de la suspensió ha estat el terratrèmol que ha afectat especialment a l’escola del poble italià de San Giuliano di Puglia.

El Departament d´Ensenyament, la Fundació Catalana per la Recerca i l’Institut d’Estudis Catalans volen mostrar així la seva solidaritat i condol per la desgràcia esdevinguda a l’escola italiana esmentada on van morir molts escolars.

El Departament d´Ensenyament en col·laboració amb les entitats esmentades havia programat, en el marc de la Setmana de la Ciència 2002, una activitat que demanava la intervenció de tot l’alumnat de 1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è d’Educació Primària, i els alumnes de 1r, 2n, 3r i 4t d’ESO de tots els centres docents de Catalunya.

L’activitat“Salta per la Ciència” (que ja es va realitzar amb èxit a Anglaterra) consistia en recollir durant dos minuts l’impacte causat simultàniament al terra per tots els escolars de Catalunya al pati de l’escola el mateix dia i a la mateixa hora. Amb aquest salt conjunt dels alumnes s’havia d’observar científicament el possible efecte d’un petit terratrèmol a Catalunya.

Barcelona, 4 de novembre de 2002