Educació

Cloenda del Programa Treballem per a la Formació a Girona

query_builder   13 desembre 2002 14:03

event_note Nota de premsa

Cloenda del Programa Treballem per a la Formació a Girona

El proper dilluns dia 16 de desembre, es farà a l’IES Narcís Xifra de Girona l’acte de cloenda i lliurament de diplomes del projecte Casa d’Oficis: Treballem per a la Formació (TxF) que s’ha realitzat durant l’any 2002 als IES Narcís Xifra de Girona, Baix Empordà de Palafrugell, Serrallarga de Blanes i Sta. Coloma de Farners amb una participació de 105 nois i noies d’entre 16 i 24 anys que s’han format i han estat treballant en un dels set oficis següents: fusteria, fusteria d’alumini, jardineria, manteniment, paleta, pintura i serralleria.

L’acte de cloenda i lliurament de diplomes vol reconèixer l’esforç d’aprenentatge realitzat per tots aquests nois i noies així com la qualitat dels treballs desenvolupats i les actituds que els joves han mostrat en la seva tasca quotidiana. L’acte es farà a               les 18,30 hores, i estarà presidit per la directora general de Formació Professional, M. Rosa Fortuny, i el director general d’Ocupació, Manuel Romero.

Durant 12 mesos, aquests joves ha realitzat un programa de formació organitzat en dos fases. Els sis primers mesos (1ª fase) els joves han rebut formació tèorico-pràctica sobre l’ofici en les instal·lacions i tallers dels IES. Els darrers 6 mesos han tingut           l’oportunitat de tenir el que per a molts ha estat la seva primera experiència laboral. El Departament d’Ensenyament els ha contractat amb un contracte per a la formació i han estat treballant, sota les ordres del monitor o monitora corresponent, i, a l’hora, han seguit dedicant una part de la jornada a la formació.

Cadascú en la seva especialitat, han treballat en l’execució de projectes de millora i manteniment de les instal·lacions del IES del seu territori: arranjament de les àrees enjardinades, pintura d’aules i espais comuns, revisió de quadres elèctrics, millora i             instal·lació de nous sistemes de reg, reparació i tractament dels diversos elements de fusta dels edificis, instal·lació i reparació de panys, instal·lació de portes i finestres d’alumini en substitució de les de fusta, …

Ara els queda assolir l’objectiu últim del programa: trobar una feina i incorporar-se al món laboral com han fet els seus companys d’edicions anteriors. En aquest cas els resultats han estat positius: l’any 2001 un 52% va trobar feina només acabar el programa i el 88% ho havia aconseguit durant els 6 mesos immediats a la finalització.

El projecte Treballem per a la Formació s’inscriu en el marc de les Cases d’Oficis que promou el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme amb el suport del Fons Social Europeu i l’organitza i gestiona el Departament d’Ensenyament i es             desenvolupa en les instal·lacions dels Instituts d’Ensenyament Secundari (IES) com a programa de garantia social.

El programa s’aplica arreu de Catalunya i enguany hi participen un total 1173 joves, distribuïts en 52 IES i 123 grups.

Comarques de Girona

Edició 2001 (Gener - Desembre 2001)

  4 IES:

 - Baix Empordà

 - Narcís Xifra i Masmitjà

  - Serrallarga

 - Sta. Coloma de Farners

85 places ofertades

10 grups, en les especialitats següents:

- Fusteria: 1

- Manteniment: 2

- Pintura: 4

- Serralleria: 3

Edició 2002 (Gener - Desembre 2002)

4 IES:

- Baix Empordà

- Narcís Xifra i Masmitjà

- Serrallarga

- Sta. Coloma de Farners

105 places ofertades

11 grups, en les especialitats següents:

- Fusteria: 1

- Jardineria:1

- Manteniment: 2

- Pintura: 4

- Serralleria: 3

Participants:

- 72% entre 16 i 17 anys

- 95% homes

Resultats de l’edició de l’any 2001:

Inserció laboral en finalitzar

- Fusteria 50%

- Manteniment 50%

- Pintura 48%

- Serralleria 58%

TOTAL 52%

Inserció laboral als 6 mesos

- Fusteria 100%

- Manteniment 80%

- Pintura 83%

- Serralleria 95%

TOTAL 88%

Barcelona, 13 de desembre de 2002