Educació

Avui ha començat a Barcelona un seminari sobre La formació professional transfronterera

query_builder   27 novembre 2002 16:57

event_note Nota de premsa

Avui ha començat a Barcelona un seminari sobre La formació professional transfronterera

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i El Conseil Régional de Midi-Pyrénées han endegat un projecte de cooperació en matèria de formació professional en el marc de la iniciativa comunitària INTERREG IIIA, en el qual han organitzat el seminari“La formació professional transfronterera” que ha començat aquest matí i tindrà continuïtat demà dijous, a l’Edifici de Caixa Forum, (Marquès de Comillas, 6-8, Barcelona).

El seminari“La formació professional transfronterera”és el tercer que s’organitza en el marc d’aquest projecte, on es presentaran els resultats de les accions fins ara realitzades i les conclusions més importants dels dos primers. El seminari servirà per definir les línies d’actuació futures.

Per tal d’afavorir un debat més ampli i enriquidor s’ha estructurat el seminari en dues jornades, obertes de forma general a tots els professionals i agents implicats, però diferenciades en funció dels continguts a treballar. En la primera jornada es tracten els àmbits de treball que engloben la correspondència de les qualificacions i la mobilitat transfronterera en les estades de formació en empresa, que van destinats especialment a professorat i altres agents vinculats a la formació professional reglada. En la segona jornada, els àmbits de treball que es debatran van destinats a l’orientació, formació i inserció per a joves amb baix nivell de qualificació. Els destinataris principals són, en aquest cas, els professors de PGS, orientadors i tècnics que intervenen en l’àmbit de la formació, orientació i transició.

El seminari l’han inaugurat aquest matí Ramon Farré, secretari general del Departament d´Ensenyament, i  M. Roger Barrau, conseiller du Conseil Régional Midi-Pyrénées.

Tot seguit s’ha presentat el projecte“Formació professional transfronterera”, objectius i línies de treball de la cooperació transnacional, a càrrec de Xavier Farriols, subdirector general de Programes i Recursos de la Direcció General de Formació Professional del Departament d’Ensenyament, i de M. Pierre Simon, directeur de la Formation Professionnelle et de l’Apprentissage del Conseil Régional Midi-Pyrénées.

També s’han presentat els plans generals de formació professional de Catalunya i de Midi-Pyrénées, a càrrec de Jordi Roig, subdirector general de Planificació i Organització de la FP de la Direcció General de Formació Professional del Departament d’Ensenyament, i de M. Louis Mallet, directeur général adjoint de Services del Conseil Régional Midi-Pyrénées.

La segona jornada del seminari s’iniciarà amb la presentació del Pla de treball sobre joves amb baix nivell de qualificació, a càrrec de Xavier Farriols, subdirector general de Programes i Recursos de la Direcció General de Formació Professional, i de M. Pierre Simon, directeur de la Formation Professionnelle et de l’Apprentissage del Conseil Régional Midi-Pyrénées.

A continucació es parlarà de les expectatives professionals dels joves: resultats dels estudis realitzats a Catalunya i a Midi-Pyrénées, on hi intervindran Maribel Garcia i Jordi Planas (GRET-ICE UAB), Xavier Farriols, subdirector general de Programes i Recursos del Departament d’Ensenyament, i Claude Israel, chef de Bureau Evaluation et Prospective del Conseil Régional Midi-Pyrénées.

A continuació la directora general de Formació Professional del Departament d´Ensenyament, M. Rosa Fortuny, parlarà de l’experiència dels PGS davant la LOCE, i finalment es farà la cloenda, a càrrec també de M. Rosa Fortuny, i de Jeanne Ettori, vice-présidente du Conseil Régional Midi-Pyrénées.

Barcelona, 27 de novembre de 2002