Economia i Hisenda

El Govern sanciona amb 80.000 euros FECSA-ENDESA per les apagades de la Vall d'Aran

Amés, la companyia elèctrica ha indemnitzat amb més de 95.000 euros els afectats per les interrupcions elèctriques

query_builder   22 abril 2004 01:10

event_note Nota de premsa

El Govern sanciona amb 80.000 euros FECSA-ENDESA per les apagades de la Vall d'Aran

Amés, la companyia elèctrica ha indemnitzat amb més de 95.000 euros els afectats per les interrupcions elèctriques

El Departament de Treball i Indústria sanciona amb 80.000 euros FECSA-ENDESA per les interrupcions elèctriques que es van produir a la Vall d’Aran el 29 de desembre de 2003. El Govern, a l’hora d’establir la quantitat de la sanció, ha tingut en compte que l’empresa ha indemnitzat amb 95.592 euros als clients afectats per les interrupcions del subministrament elèctric. Segons la normativa, el fet que les persones perjudicades hagin estat compensades pels danys soferts, s’ha de tenir en compte en fixar la quantitat de la sanció.

Els motius de la sanció, tipificada com a infracció greu, han estat l’incompliment de l’obligació, per part de la companyia, de prestar un servei elèctric en condicions i la incapacitat de la xarxa de distribució per subministrar una alimentació alternativa i, d’aquesta manera, evitar o reduir les possibles interrupcions.

Segons el director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial, Josep Isern «s’ha de garantir un subministrament de qualitat en tot el territori i sobretot en aquelles comarques, com la Vall d’Aran, que es troben geogràficament més aïllades». El Sr. Isern ha afegit que «la xarxa elèctrica d’aquesta comarca s’ha de poder alimentar de les centrals de generació de la zona si es produeix alguna incident d’aquesta mena».

El Sr. Isern també ha destacat la celeritat del seu Departament en la tramitació de l’expedient sancionador, que s’ha resolt en poc més de tres mesos. Aquesta sanció és la multa més gran imposada pel Govern a aquesta companyia elèctrica a les comarques de Lleida.

El Sr. Isern també ha assenyalat que «la Generalitat ha demanat a la companyia inversions extraordinàries a la Vall d’Aran que ja s’han començat a realitzar».

Les interrupcions elèctriques del 29 de desembre de la Vall d’Aran van iniciar-se amb una avaria en la subestació d’Arties, que va interrompre el subministrament elèctric de 9.151 clients.

Barcelona, 22 d’abril de 2004