Economia i Hisenda

Homs: "La Comissió europea hauria de tenir en compte les 450 famílies que depenen de Filats Puigneró" [Actualitzada]

L'objectiu del Govern ha estat el manteniment dels llocs de treball en poblacions depenents d'aquesta indústria

query_builder   20 febrer 2003 17:21

event_note Nota de premsa

Homs: "La Comissió europea hauria de tenir en compte les 450 famílies que depenen de Filats Puigneró" [Actualitzada]

L'objectiu del Govern ha estat el manteniment dels llocs de treball en poblacions depenents d'aquesta indústria

El Conseller d’Economia i Finances, Francesc Homs, afirma que el Govern de la Generalitat ha perseguit amb els préstecs de l’ICF a l’empresa Filats Puigneró “el manteniment dels llocs de treball en poblacions amb escasses alternatives laborals”. En aquest sentit, ha assenyalat que “la Comissió Europea hauria de tenir en compte aquesta circumstància i pensar en les 450 famílies que depenen dels llocs de treball d’aquesta empresa” en la seva resolució instant a la devolució dels ajuts rebuts fins ara.

Quan sigui comunicada formalment la resolució de la Comissió, el Govern estudiarà detingudament el seu contingut. No obstant això, “tot sembla indicar, segons el Conseller, que la Comissió fa especial esment als deutes que tenia Puigneró amb la Seguretat Social i l’Agència Tributària, principals creditors de la suspensió de pagaments”.

El Conseller d’Economia assegura que els préstecs i avals atorgats per l’Institut Català de Finances “s’han concedit amb la voluntat de mantenir uns llocs de treball en unes poblacions altament depenents d’aquesta indústria, i amb l’objectiu de buscar-ne una sortida viable. No són ajuts ni subvencions a fons perdut, són préstecs amb garanties reals”.

D’altra banda, segons el Conseller d’Economia, la Comissió Europea no són comparable, com s’ha apuntat, les actuacions de l’ICF amb les que faria qualsevol creditor privat perquè “l’ICF no ho és. Es evident que difícilment una entitat privada donaria finançament, per exemple, a municipis afectats per aiguats, ni tampoc dissenyaria una línia especial per potenciar el sector audiovisual de Catalunya. Aquestes són accions que només es poden fer des d’una institució pública, des d’un instrument al servei de la comunitat i de les polítiques d’un govern”.

 El Conseller d’Economia adverteix que “si avui la Comissió exigeix la immediata recuperació dels préstecs vius de l’ICF, això podria significar instar la fallida i malbaratar els esforços esmerçats en donar continuïtat a una part de l’empresa”. És per això que, després d’estudiar detingudament la resolució, el Govern recorrerà la decisió si va en aquesta línia per facilitar el manteniment dels llocs de treball.