Economia i Hisenda

Homs acusa el govern central d'administrar de forma desigual i sectària les decisions econòmiques del país

Creu que l'adquisició del 25% de Gas Natural per part de Repsol-YPF ho demostra

query_builder   8 maig 2003 11:56

event_note Nota de premsa

Homs acusa el govern central d'administrar de forma desigual i sectària les decisions econòmiques del país

Creu que l'adquisició del 25% de Gas Natural per part de Repsol-YPF ho demostra

El conseller d’Economia i Finances de la Generalitat, Francesc Homs, ha acusat  aquest matí al Govern Central de legislar pensant en determinades companyies i sense tenir en compte l’interès general que ha de tenir qualsevol norma.“La Llei d’Opas demostra com el Govern té una manera molt desigual i sectària d’administrar les decisions econòmiques del país”, ha dit.

Ahir, Repsol-YPF va augmentar la seva participació a Gas Natural fins a un 25’02%, el que significa que, amb la Llei d’Opas vigent, podrà adquirir a partir d’ara i anualment un 6% de la companyia. Per Homs, això demostra com des de Madrid “s’actua sovint pensant en determinades companyies i s’adopten decisions en funció dels interessos de determinats accionistes”. El conseller d’Economia, a més, ha afegit que aquesta norma també afecta al dret general dels accionistes minoritaris a comprar o vendre les seves participacions en igualtat de condicions.

Homs, a més, s’ha mostrat preocupat per com actuïn a partir d’ara els dos grans accionistes de la companyia de gas catalana. “És possible que La Caixa i Repsol-YPF obrin una batalla interna i entrin en una dinàmica de competència per comprar més participacions”, ha apuntat.

Francesc Homs ha recordat que la Llei d’Opas no representa un conflicte de competències entre la Generalitat i l’Estat. Així, ha explicat que “portar aquesta norma a altes instàncies jurídiques correspon als mateixos accionistes. El món empresarial ha d’aixecar veus que qüestionin aquest tipus de decisions”.