Economia i Hisenda

Homs diu que es confirma la tendència a la baixa de l'IPC català durant el 2003

Afirma que l'objectiu de Catalunya passa per situar la inflació per sota del 3%

query_builder   12 juny 2003 12:10

event_note Nota de premsa

Homs diu que es confirma la tendència a la baixa de l'IPC català durant el 2003

Afirma que l'objectiu de Catalunya passa per situar la inflació per sota del 3%

El conseller d’Economia i Finances de la Generalitat, Francesc Homs, ha qualificat de “molt saludables i positives” les dades sobre l’IPC a Catalunya, que apunten un descens de sis dècimes de la inflació interanual, fins a situar-la al 3,1%. Homs ha explicat que “és la cinquena vegada consecutiva que baixa l’IPC a Catalunya, cosa que confirma la tendència d’aquest 2003 a reduir la inflació”. Ha recordat que “una inflació més baixa és un signe de millora del nostre creixement”. En aquest sentit, el conseller ha destacat que, a Catalunya, la reducció de l’índex de preus al consum ha estat més significativa que en el conjunt de l’Estat espanyol, on la taxa interanual s’ha reduït en quatre dècimes.

“Els agents econòmics i socials de la societat catalana estan interioritzant els missatges reiterats de moderació i contenció en els preus”, ha dit. En aquest sentit, Homs ha afegit que tant els sindicats com les empreses“són conscients que aquesta moderació és un element fonamental per contribuir a la millora i reactivació de l’economia catalana”.

D’altra banda, el conseller d’Economia ha assenyalat que “si segueix aquesta tendència, l’objectiu de Catalunya ha de ser arribar a obtenir una inflació per sota del 3%. I això és possible atesa l’evolució moderada del preu dels carburants, els reduïts tipus d’interès i el comportament moderat i contingut que, a Catalunya, estant tenint els agents econòmics”.