Economia i Hisenda

El conseller Castells ha rebut l'Informe economicofinancer sobre l'estat de les finances de la Generalitat

Demà dimarts el lliurarà al Govern i, a la tarda, el presentarà al Parlament

query_builder   17 maig 2004 17:00

event_note Nota de premsa

El conseller Castells ha rebut l'Informe economicofinancer sobre l'estat de les finances de la Generalitat

Demà dimarts el lliurarà al Govern i, a la tarda, el presentarà al Parlament

El conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, ha rebut aquest migdia l’Informe economicofinancer que va encarregar el Govern per analitzar l’estat de les finances de la Generalitat a 31 de desembre del 2003. Castells ha rebut l’Informe elaborat per la unitat especial dirigida per l’Interventor General, Josep Maria Portabella, així com l’Informe de la Comissió d’Experts de mans d’Antoni Serra Ramoneda, el seu president.

El conseller Castells lliurarà l’Informe a la reunió del Consell Executiu que es celebrarà demà dimarts. Després, el conseller el presentarà en nom del Govern al Parlament i a tots els grups parlamentaris. A les quatre de la tarda, Castells compareixerà davant la comissió d’Economia, Finances i Pressupost per explicar als representants de tots els partits els detalls de l’Informe i el marc en què el Govern haurà d’elaborar els Pressupostos per al proper exercici.

En acabar la compareixença, el conseller atendrà els mitjans de comunicació al mateix Parlament.

Quatre mesos de treballs

El passat mes de gener, el Govern va crear una Unitat Especial de la Intervenció General, dirigida per Josep M. Portabella, per a realitzar un informe economicofinancer sobre l’estat de les finances de la Generalitat a 31 de desembre del 2003. També va acordar la constitució d’una Comissió d’Experts en el camp de l’auditoria i la comptabilitat pública, responsable de supervisar i orientar l’elaboració d’aquest Informe. Aquesta Comissió, designada pel Conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, està presidida pel catedràtic d’Economia de l’Empresa, Antoni Serra Ramoneda, i en són membres: Milagros García Crespo, catedràtica d’Economia Aplicada de la Universitat del País Basc i antiga presidenta del Tribunal de Cuentas de España; Oriol Amat, catedràtic de Comptabilitat de la UPF; Joan Baptista Casas, soci director de la firma Faura-Casas Auditors-Consultors; Vicent Montesinos, catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat de València i Síndic Major de la Sindicatura de Comptes de la Generalitat valenciana; i Martín Pagonabarraga, interventor de l’Administració Local. Enric Genescà, que inicialment també formava part d’aquesta Comissió, va haver d’abandonar-la en el moment que va ser nomenat membre de la Sindicatura de Comptes.

Durant aquests quatre mesos, la Comissió ha validat les tècniques i els procediments utilitzats per elaborar l’Informe i, finalment, ha estat l’encarregada de certificar-ne les conclusions.

Barcelona, 17 de maig del 2004