Economia i Hisenda

El Govern valora positivament la baixada de l'IPC a Catalunya

Castells alerta sobre el diferencial de preus amb l'Estat espanyol i encarrega un estudi per detectar-ne les causes

query_builder   13 febrer 2004 11:00

event_note Nota de premsa

El Govern valora positivament la baixada de l'IPC a Catalunya

Castells alerta sobre el diferencial de preus amb l'Estat espanyol i encarrega un estudi per detectar-ne les causes

El conseller d’Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells, ha qualificat de “bona notícia” la dada de l’IPC registrada a Catalunya durant el primer mes de l’any, que va baixar 0,6 punts, i que situa la taxa interanual d’inflació en el 2,8%, 1,3 punts per sota de la interanual de gener del 2003. Segons ha explicat el conseller, la dada coneguda avui, que és la més baixa des del desembre del 2001, confirma la desacceleració pausada però continuada dels preus. És per això que, davant les veus crítiques d’alguns sectors, Castells ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat i d’optimisme assenyalant que “Aquesta dada, una de les constants vitals del quadre de comandament de l’economia, posa de manifest una vegada més que Catalunya gaudeix d’una bona salut econòmica que ens ajuda a mirar el futur amb optimisme”.

No obstant això, Castells ha demanat als agents econòmics i socials que no es relaxin en la lluita contra la inflació, perquè l’IPC de gener en torna a confirmar la tendència a la baixa, però no redueix el diferencial de preus de Catalunya ni respecte a l’Estat espanyol -que per setè mes consecutiu es manté en cinc dècimes-, ni respecte a la zona euro- on la inflació interanual se situarà, previsiblement, en el 2%. “Malgrat el bon comportament de l’IPC el mes de gener, a causa de la campanya de rebaixes d’hivern, la diferència respecte a Espanya i la zona euro és preocupant perquè debilita la competitivitat de la nostra economia”, ha manifestat.

En aquests sentit, el conseller Castells ha anunciat que ha encarregat als serveis del Departament d’Economia i Finances un informe per detectar les causes del diferencial de preus persistent amb l’Estat espanyol. “Aquest estudi estarà llest en el termini més breu possible i ens servirà per poder prendre mesures operatives per intentar reduir aquesta diferència”, ha dit.

Barcelona, 13 de febrer del 2004