Cultura

Mieras i Corbacho signen un conveni de collaboració per a la realització de programes culturals

Conveni entre l'Institut Català de les Indústries Culturals i la Xarxa Audiovisual Local

query_builder   18 octubre 2004 14:00

event_note Nota de premsa

Mieras i Corbacho signen un conveni de collaboració per a la realització de programes culturals

Conveni entre l'Institut Català de les Indústries Culturals i la Xarxa Audiovisual Local

La Consellera de Cultura, Caterina Mieras, en nom de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) i el president de la Diputació de Barcelona i la Xarxa Audiovisual Local (XAL), Celestino Corbacho, han signat un conveni de col•laboració entre les entitats de l’ICIC i la XAL (entitat pública empresarial creada per la Diputació que gestiona la Xarxa de Televisions Locals) per a la realització i emissió d’una línia de programes televisius anomenada “Denominació d’Origen (D.O)”. L’acord s’ha signat avui a la Sala d’Actes del Palau Marc (seu del Departament de Cultura) que també ha comptat amb la presència del director de l’ICIC, Xavier Marcé i el cap de promoció i desenvolupament de la Xarxa de Televisions Local (XTVL), Lau Delgado.

 La consellera ha destacat que amb aquest acord es compleixen els eixos de l’acció política de “pensar globalment i actuar localment”. Mieras també ha afegit: “Una de les claus del nostre mandat són la proximitat, el territori i l’excel•lència que estem aconseguit mitjançant convenis com aquest”. Un conveni que prossegueix amb la línia de col•laboració entre la Conselleria i la Diputació que ja es va mostrar amb l’acord sobre la Festa Internacional de la Literatura, Kosmopolis, el juliol passat.

 Per la seva banda, Xavier Marcé comentava: “L’aparició del programa D.O afavoreix la creació de contingut cultural distribuït per una eina important com és la Xarxa de Televisions Locals i mitjançant un format diferent”. D.O és una iniciativa de la XTVL consistent en l’emissió d’espais monogràfics dedicats a incentivar la producció i emissió d’espais televisius per a les televisions locals, concebuts com a alternativa als espais audiovisuals existents de tall més generalista. Seran un màxim de 20 programes de sis o tretze capítols que oferiran continguts sobre les manifestacions culturals del territori (cultura popular, arts escèniques, arts plàstiques, música, cinema, còmic, animació, vídeo creació i societat, entre d’altres).

Lau Delgado, cap de promoció i desenvolupament de la Xarxa de Televisions Local (XTVL), destacava que un dels objectius bàsics d’aquest conjunt de programes és: “La creació d’una franja de programació vinculada al territori seguint els criteris de qualitat que guien els continguts de la XTVL, innovació en els llenguatges, connexió i sortida de nous volors, atemporalitat i diversificació”.

El projecte “Denominació d’Origen” que es posarà en marxa al gener, disposa, al mateix temps, d’una vessant vinculada a l’emissió en directe –els quatre trimestres de l’any 2005- d’aquests continguts en una franja de programació diària i durant els set dies de la setmana que s’aniran combinant dins la graella seguint franges de programació establertes i diferenciades per gèneres.

Aquests programes de televisió, la producció dels quals anirà a càrrec de les pròpies televisions de la XTVL, de productores independents o de productores especialitzades i consolidades en la realització d’aquesta tipologia de programes televisius, serviran de plataforma per a nous talents ja que combinaran la programació de figures consolidades del sector amb les obres de nous professionals i joves productors.

El pressupost total del projecte és de 411.900 euros. L’ICIC aportarà la quantitat de 300.000 euros a la XAL que es destinaran a cobrir part dels costos per a la producció d’aquests programes, mentre que la XAL farà efectiva una aportació mínima de 111.900 euros. El conveni també estableix que els treballs de producció i postproducció dels programes ha d’ésser efectuats per persones físiques i/o jurídiques domiciliades o amb seu permanent a Catalunya.

Finalment, el president de la Diputació de Barcelona, Celestino Corbacho, ha agraït el suport de la Conselleria i la col•laboració entre ambdues entitats.

Barcelona, 18 d’octubre de 2004