Cultura

La revista quebequesa Terminogramme dedica un número a la política lingüística als països de parla catalana

El conseller de Cultura presideix aquest vespre l'acte de presentació

query_builder   12 desembre 2002 19:10

event_note Nota de premsa

La revista quebequesa Terminogramme dedica un número a la política lingüística als països de parla catalana

El conseller de Cultura presideix aquest vespre l'acte de presentació

Avui, a les set del vespre, es presenta el número 103-104 de la revista Terminogramme, dedicat íntegrament a l’aplicació de la política lingüística en els països de parla catalana. Terminogramme, publicada per l’Oficina Quebequesa de la Llengua Francesa del Govern del Quebec, és una revista especialitzada en planificació lingüística i terminologia.

L’acte de presentació, que serà presidit pel conseller de Cultura, Jordi Vilajoana,  tindrà lloc a l’Institut d’Estudis Catalans (Carme, 47, Barcelona). Hi intervindran el viceministre de política lingüística del Quebec, Guy Dumàs; la delegada del Govern del Quebec a Barcelona, Michelle Bussières; el director general de Política Lingüística, Lluís Jou, i el president de l’Institut d’Estudis Catalans, Josep Laporte. La presentació anirà a càrrec de Joan Martí i Castell, president de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans.

El número que es presenta avui conté dotze articles originals redactats o traduïts al francès i els resums corresponents en francès, anglès i castellà.  S’hi tracta l’estat de la planificació lingüística a Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Aragó, Catalunya Nord, l’Alguer i Andorra, i també el règim jurídic de la llengua catalana. Els professors de sociolingüística i de dret administratiu de la Universitat Autònoma de Barcelona, Emili Boix i Antoni Milian, respectivament, han dirigit i coordinat l’elaboració de la publicació.

20 anys de col·laboració

L’edició d’aquest material és fruit de la col·laboració que en l’àmbit de política lingüística mantenen els governs català i quebequès, i que es va iniciar fa vint anys, amb la visita de l’aleshores directora general de Política Lingüística, Aina Moll, a l’Oficina Quebequesa de la Llengua Francesa. L’any 1996 els dos governs varen signar un acord estable de cooperació en matèria de política lingüística que ha propiciat l’intercanvi d’experiències, publicacions i estudis oficials entre dos territoris que tenen en comú l’existència de dues llengües oficials i la promoció de la llengua pròpia.

Barcelona, 12 de desembre de 2002