Cultura

La constructora ACS patrocina un any més la programació del Teatre Nacional de Catalunya

El conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, presidirà al TNC la signatura del conveni

query_builder   13 març 2003 10:02

event_note Nota de premsa

La constructora ACS patrocina un any més la programació del Teatre Nacional de Catalunya

El conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, presidirà al TNC la signatura del conveni

L’empresa ACS, Projectes, Obres i Construccions, SA patrocinarà, un any més, la programació del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), segons el conveni que es firmarà avui, a un quart de nou del vespre, a la seu del teatre a Barcelona (Plaça de les Arts, 1), sota la presidència del conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, acompanyat del secretari general de Cultura, Pau Villòria.

    Subscriuran l’acord el president d’ACS, Marcelino Fernández; el president del consell d’administració de la societat Teatre Nacional de Catalunya, S.A, Romà Cuyàs, i Josep Maria Busquets, conseller delegat de la societat del teatre. També hi seran presents el director del TNC, Domènech Reixach, i Joan Guitart, director de l’Agència de Patrocini i Mecenatge, entitat que ha gestionat el conveni de patrocini. L’acord determina que ACS aporta 174.293,51 euros (29.000.000 pessetes) com a patrocini per a la temporada 2002-2003.

    El conveni especifica la voluntat, per part de la constructora, de donar suport a la programació teatral del TNC “atesa la seva importància cultural i social”.

    A més de la temporada actual, ACS ha patrocinat les diferents programacions dutes a terme pel TNC des de l’any 1998. Abans de la construcció d’aquest equipament cultural, inaugurat l’11 de setembre del 1997, ACS va col·laborar en el patrocini de la programació teatral del Centre Dramàtic de la Generalitat de Catalunya des del 1993 i fins al 1998.    

    Del conjunt de la programació d’enguany al TNC, destaquen les obres: Dissabte, diumenge i dilluns, original d’Eduardo De Filippo, amb direcció de Sergi Belbel; El cafè de la Marina, de Josep Maria de Sagarra, amb direcció de Rafel Duran; Començaments sense fi, original de Georges Lavaudant a partir de textos de Frank Kafka, i la recuperació de l’obra La caiguda, d’Albert Camus, amb direcció de Carles Alfaro i interpretació de Francesc Orella, que va ser estrenada la temporada 2001-2002 a la Sala Tallers.

Barcelona, 13 de març de 2003

Més informació a: http://www.tnc.es