Cultura

La consellera de Cultura ha anunciat noves actuacions en matèria de patrimoni a les Terres de l'Ebre

query_builder   29 abril 2004 18:00

event_note Nota de premsa

La consellera de Cultura ha anunciat noves actuacions en matèria de patrimoni a les Terres de l'Ebre

La consellera de Cultura, Caterina Mieras, ha visitat avui les Terres de l’Ebre, acompanyada del director general del Patrimoni Cultural, Francesc Tarrats, i del director dels Serveis Territorials de Cultura, Antoni Sabaté. Durant la visita, la consellera ha anunciat noves actuacions en matèria de patrimoni cultural: la pròxima construcció de l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre, a Móra d’Ebre, i la creació d’un centre d’interpretació de les pintures rupestres d’Ulldecona.

 Caterina Mieras ha començat la visita al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, on s’ha trobat amb el seu president, Pere Muñoz, i amb l’alcalde de Móra d’Ebre, Josep Solé. La consellera ha presentat el projecte executiu del nou Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre, dirigit per l’arquitecte Meritxell Inaraja, que es construirà en un solar de 1.500 metres quadrats situat al número 21 del carrer Antoni Gaudí, que ha estat cedit per l’Ajuntament de Móra d’Ebre.

 És previst que les obres del nou arxiu comencin la tardor d’enguany i finalitzin el 2006. La inversió prevista, que aportarà íntegrament el Departament de Cultura, és de 2.320.800 euros. L’edifici disposarà de planta baixa i dos pisos, amb una superfície total construïda de 1.800 metres quadrats. L’arxiu comptarà amb un total de set quilòmetres de prestatgeries i disposarà d’un espai de treball tècnic, una àrea de consulta i una sala polivalent, entre d’altres serveis.

Pintures rupestres

La consellera també ha visitat les pintures rupestres d’Ulldecona, incloses en la llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO el desembre de l’any 1998, juntament amb la resta de conjunts rupestres de Catalunya i les comunitats autònomes d’Aragó, València, Múrcia, Andalusia i Castella-la-Manxa, sota la denominació d’Art rupestre de l’Arc Mediterrani de la Península Ibèrica.

 Durant la visita, la consellera Mieras ha anunciat que s’està ultimant el projecte de construcció d’un centre d’interpretació de les pintures rupestres d’Ulldecona, que formarà part del programa de recerca, protecció i difusió de tot el conjunt de pintures rupestres declarades per la UNESCO Patrimoni Mundial. És previst que enguany estigui enllestit el projecte i puguin començar les obres de construcció del centre d’interpretació. El Departament de Cultura destinarà enguany 150.000 euros per acabar el projecte i iniciar les obres, als quals cal afegir els 30.000 que aportarà l’Ajuntament.

 A més de Móra d’Ebre i Ulldecona, la consellera ha visitat Tortosa, Amposta i la Galera.

Barcelona, 29 d’abril de 2004