Cultura

La consellera Mieras destaca la diversitat i la riquesa de la programació catalana en la Fira de Guadalajara

Ha agraït la col·laboració de la SGAE, de la CCRTV i de les universitats

query_builder   29 octubre 2004 14:22

event_note Nota de premsa

La consellera Mieras destaca la diversitat i la riquesa de la programació catalana en la Fira de Guadalajara

Ha agraït la col·laboració de la SGAE, de la CCRTV i de les universitats

La consellera de Cultura, Caterina Mieras, ha destacat avui la “diversitat i la riquesa” del programa definitiu de La cultura catalana a la Fira Internacional del Llibre (FIL) de Guadalajara, que se celebrarà entre el 27 de novembre i el 5 de desembre pròxims. Mieras ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa de valoració del programa, presentat ahir a Guadalajara pel president i la directora de la Fira, Raúl Padilla i Nubia Macías, i el director de l’Institut Ramon Llull (IRL), Xavier Folch.

 Caterina Mieras ha valorat la Fira com una “experiència pionera per donar a conèixer el nostre país i la nostra cultura”. Mieras també ha destacat la importància “d’establir xarxes a tots els nivells entre la cultura catalana i la mexicana”. La consellera ha agraït la col·laboració de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE), de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV) i de l’Institut Joan Lluís Vives i de les 19 universitats catalanes que han col·laborat. La consellera també ha agraït la “generositat” de Lluís Llach, de qui ha dit que “no és un substitut de Joan Manuel Serrat (que ha hagut de cancel·lar la seva actuació per motius de salut), sinó un artista amb la seva pròpia personalitat i àmpliament conegut”.

 En la roda de premsa també han intervingut els caps de les àrees de Promoció Artística i d’Humanitats i Ciència de l’Institut Ramon Llull,  Xavier Albertí i Carles Torner, respectivament. Albertí ha assenyalat que la participació dels autors catalans en la FIL “no s’ha d’entendre com una quota de representativitat” i ha destacat la importància de la llibreria que s’instal·larà a la Fira. El cap de l’Àrea de Promoció Artística ha anunciat que el director de l’IRL està negociant amb el Colegio de Jalisco la creació d’un centre d’estudis catalans vinculats a l’exili. Carles Torner ha parlat del programa acadèmic i  ha destacat que hi participaran 73 experts.

També han intervingut Josep Maria Puig de la Bellacasa, president del Gremi d’Editors de Catalunya, i Manuel Sanglas, president de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana que han fet una valoració molt positiva del treball conjunt entre ambdues entitats en l’elaboració del programa català de la FIL i han destacat la “generosa aportació de la Generalitat”.

Barcelona, 29 d’octubre de 2004

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia