Cultura

La Generalitat durà a terme les obres de la restauració de la catedral de Tortosa

Segons l'acord subscrit avui pel president de la Generalitat i el bisbe de Tortosa

query_builder   25 febrer 2003 12:35

event_note Nota de premsa

La Generalitat durà a terme les obres de la restauració de la catedral de Tortosa

Segons l'acord subscrit avui pel president de la Generalitat i el bisbe de Tortosa

La Generalitat durà a terme en el trienni 2003-2005 les obres de restauració de la catedral de Tortosa que inclouen el trasllat de l’arxiu capitular, el condicionament del museu i de la catedral i de l’arxiu i la sala d’exposició del refectori. L’acord per a la restauració de la catedral l’han signat aquest matí el president de la Generalitat, Jordi Pujol, i el bisbe de Tortosa, Xavier Salinas.

Ha acompanyat el president el conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, i el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Francesc Sancho. També hi ha assistit el director general del Patrimoni Cultural, Marc Mayer, i el coordinador territorial de Cultura a les Terres de l’Ebre, Sebastià Cid.

Les obres tenen un pressupost de 1.540.000 euros (256.234.440 pessetes), que seran aportats pel Departament de la Presidència. La Direcció General del Patrimoni Cultural, del Departament de Cultura, prestarà el suport tècnic per al trasllat i el condicionament de l’arxiu capitular.

Les obres començaran enguany amb el trasllat de l’arxiu capitular i la sala d’exposició del refectori. L’any vinent és previst dur a terme actuacions de condicionament del museu capitular i, entre el 2004 i el 2005, el de l’arxiu capitular.

La catedral de Tortosa, dedicada a Santa Maria, és el conjunt arquitectònic més notable de tot el nucli antic de la ciutat. Aixecada probablement sobre el fòrum de la ciutat romana, alberga segons indicis la ubicació de diferents temples majors en el seu recinte dedicats a diferents religions. L’arxiu capitular, que es va veure afectat per un trasllat durant la Guerra Civil, conserva un important conjunt de còdexs i documents datats a partir de la reconquesta de Tortosa.

Barcelona, 25 de febrer de 2003