Cultura

L'Institut Català de les Indústries Culturals convoca ajuts de prop de nou milions d'euros al sector audiovisual

Estableix noves subvencions específiques per a sèries d'animació i documentals de TV

query_builder   28 abril 2003 12:51

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de les Indústries Culturals convoca ajuts de prop de nou milions d'euros al sector audiovisual

Estableix noves subvencions específiques per a sèries d'animació i documentals de TV

L’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), de la Generalitat, ha convocat enguany ajuts al sector audiovisual per import de 8.970.000 euros (1.492.482.420 pessetes), segons set resolucions del director de l’ICIC, Jordi Penas, que recull avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), i altres sis que es publicaran els pròxims dies.

    Els ajuts al sector audiovisual convocats enguany per l’ICIC superen en el 62,8% els de l’any passat, que van ser de 5.507.000 euros (916.287.702 pessetes). A més, l’Institut Català de les Indústries Culturals ha iniciat enguany tres noves línies de subvencions específiques.

Novetats

Les tres noves línies d’ajut estan adreçades a donar suport a la producció de sèries d’animació i documentals per a televisió i a la participació i promoció de films catalans seleccionats en festivals internacionals. Les subvencions per a sèries d’animació estan dotades amb 400.000 euros (66.554.400 pessetes). Hi poden optar aquelles productores independents que vulguin produir sèries d’animació per a la televisió, d’un mínim de 13 episodis i un màxim de 26, amb un durada de 26 minuts cadascun. L’ajut serà del 50% del pressupost de desenvolupament del producte audiovisual amb un màxim de 50.000 euros.

La segona nova línia d’ajut, adreçada a la realització de documentals, compta amb una dotació econòmica de 200.000 euros (33.277.200 pessetes). Poden ser objecte dels ajuts els documentals de productores independents destinats a ser emesos per televisió en règim de coproducció. La subvenció serà del 15% del cost total del projecte, amb un màxim de 24.000 euros, i els treballs finals hauran de tenir una durada d’entre 50 i 60 minuts. Per últim, l’ICIC destinarà un total de 150.000 euros (24.957.900 pessetes) a la promoció dels films catalans que hagin estat seleccionats en festivals internacionals.

Altres subvencions

La resta de subvencions al sector audiovisual convocades enguany per l’ICIC estan dirigides a: nous realitzadors i obres de decidit contingut artístic i cultural (amb una dotació de 600.000 euros); preparació de projectes cinematogràfics (150.000 euros); guions audiovisuals en llengua catalana (60.000 euros); producció de curtmetratges cinematogràfics (80.000 euros); estrena i explotació de llargmetratges cinematogràfics i en formats IMAX (dos milions d’euros); exhibició en versió catalana de llargmetratges produïts a Catalunya (40.000 euros); distribució en versió catalana de llargmetratges produïts a Catalunya (40.000 euros); activitats culturals audiovisuals de caràcter professional (200.000 euros); llargmetratges televisius de ficció (cinc milions d’euros), i beques d’estudis o perfeccionament (50.000 euros). En la convocatòria de l’any 2002, entre el total de subvencions lliurades a productores independents, es troben els ajuts a Castelao Produccions, Diagonal TV i Prodigius Audiovisual, SA i Institut del Cinema Català, per a la realització de llargmetratges televisius; La Productora Videocomunicació i Eddie Saeta, per a la producció de llargmetratges cinematogràfics en català dirigits per nous realitzadors i per a obres de decidit contingut artístic i cultural; a Zeppelins Integrals, Kràmpack, Rodar y Rodar i Messidor Films, per a la preparació de projectes cinematogràfics; Oberon, Bausan Films, Tibidabo Films, Benece Produccions, SL, Els films de la Rambla, 42nd. Street Productions i In Vitro Films, per a l’estrena i explotació de llargmetratges cinematogràfics i per a produccions en format IMAX; Factotum Barcelona, per a la producció de curtmetratges cinematogràfics; Laurenfilm, per a l’exhibició i distribució de llargmetratges de producció catalana i en versió catalana i Paral·lel 40, per a activitats culturals audiovisuals de caràcter professional.

Barcelona, 28 d’abril de 2003