Cultura

La Generalitat garanteix cursos de català als ciutadans del Marroc que es traslladin a viure a Catalunya

Segons un conveni que s'ha signat avui a Casablanca

query_builder   27 octubre 2003 19:27

event_note Nota de premsa

La Generalitat garanteix cursos de català als ciutadans del Marroc que es traslladin a viure a Catalunya

Segons un conveni que s'ha signat avui a Casablanca

La Generalitat garantirà la continuïtat dels cursos de català dels estudiants del Marroc un cop es traslladin a viure a Catalunya, segons el conveni de col·laboració que han signat avui el director general de Política Lingüística i president del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Jordi Roigé, i el director de l’Oficina de la Generalitat a Casablanca, Àngel Colom, a la seu de l’Oficina (197, Bd. Zerktouni). Fins avui ja s’han inscrit als cursos de català més de 1.300 persones en diverses ciutats del Marroc.

 Els cursos de català s’inclouen dins del programa d’acolliment lingüístic que duu a terme l’Oficina de la Generalitat a Casablanca amb la finalitat d’afavorir el procés d’integració social, cultural i laboral de les persones procedents del Marroc que tenen la intenció d’emigrar a Catalunya.

 Els cursos iniciats al Marroc, de nivell inicial, segueixen la metodologia didàctica i reglada del CPNL. Els estudiants, un cop arribin a Catalunya, tindran garantit l’accés als cursos de català per a adults que organitza el CPNL a tot el territori de Catalunya.

 L’ensenyament del català al Marroc va iniciar-se el passat mes de març, fruit de la col·laboració entre l’Institut Ramon Llull (IRL) i l’Oficina de la Generalitat de Catalunya a Casablanca. S’han impartit cursos a les ciutats d’Assilah, Casablanca, Settat i Sidi Yamani. Els alumnes que han assistit a les classes a Casablanca i a Settat són majoritàriament estudiants i llicenciats universitaris que han estudiat català per venir a universitats catalanes; en canvi, els alumnes dels cursos d’Assilah i Sidi Yamani, organitzats amb la col·laboració del sindicat Unió de Pagesos, han estat majoritàriament noies que es preparaven per treballar temporalment a les terres de Lleida, amb motiu de la campanya de la fruita.

  Barcelona, 27 d’octubre de 2003